.

.

.

BIZNIS

 

 

 

NAJAVA 11. SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA GRAČANICA

NAJAVA 11. SJEDNICE  OPĆINSKOG  VIJEĆA  GRAČANICAOpćinsko vijeće Gračanica održat će 11. sjednicu u četvrtak, 28.09.2017. godine, sa  početkom u 13:00 sati, u sali za sjednice, nova zgrada Općine.               

Za sjednicu je predviđen sljedeći dnevni red:

  1. PREDSTAVLJANJE PROJEKTA OPĆINSKOG OKOLIŠNOG I EKONOMSKOG UPRAVLJANJA MEG-UNDP.
  2. ODLUKA O PRISTUPANJU IZMJENAMA I DOPUNAMA STATUTA OPĆINE GRAČANICA
  3. ODLUKA O UTVRĐIVANJU JAVNOG INTERESA ZA REKONSTRUKCIJU REGIONALNE CESTE R-461a „SREBRENIK – ORAHOVICA DONJA“, DIONICA GORNJA ORAHOVICA

Opširnije...

OBILJEŽAVANJE EUROPSKE SEDMICE MOBILNOSTI / 22.09. "DAN BEZ AUTOMOBILA"

Danas je u sklopu obilježavanja Europske sedmice mobilnosti sa početkom u 10 sati u foajeu BKC-a upriličena izložba likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola iz Gračanice. Zamjenica načelnika, Aida Hodžić šefica službe za prostorno uređenje je u ime organizatora ovog događaja, Općine Gračanica, uručila nagrade autorima najbolja 3 rada. 

Opširnije...

NAČELNIK POTPISAO UGOVORE SA ROMIMA

U kabinetu općinskog načelnika, juče su potpisani ugovori sa Romima iz naselja Grabovac.

Riječ je o potpisivanju ugovora o korištenju za 12 stambenih jedinica izgrađenih u naselju Javor.

Ugovorima su precizirani uslovi korištenja među kojima se između ostaloga navodi da će se produžetak Ugovora vršiti svakih 5 godina te da su stanari dužni plaćati mjesečnu kiriju u iznosu od 15 KM. Sredstva od kirije će biti namjenjena i korištena za održavanje zgrada.

Opširnije...

INFORMACIJE O JAVNOM POZIVU AMBASADE REPUBLIKE ČEŠKE

Ambasada Republike Češke u Bosni i Hercegovini sa zadovoljstvom objavljuje godišnji poziv za podnošenje zahtjeva za Male lokalne projekte (MLP) kojim direktno upravlja Ambasada Republike Češke u Sarajevu.

Ovi projekti komplementarni su velikim višegodišnjim projektima, koje implementira Češka razvojna agencija (CzDA) te predstavljaju važnu komponentu Češke razvojne saradnje.

Opširnije...

OBILJEŽENA 94.GODIŠNJICA ROĐENJA GRAČANLIJE DANKA GRLIĆA

U povodu 94. godišnjice rođenja Danka Grlića (1923.-1984.), filozofa i enciklopediste - Gračanlije po  rođenju, Bosanski kulturni centar je u ponedjeljak  18. 09. 2017. organizovao  prigodan "Razgovor s povodom", u želji da na skroman način probudi sjećanje na ovog znamenitog intelektualca i mislioca. U čitaonici Narodne biblioteke "dr. Mustafa Kamarić", o životu i djelu Danka Grlića govorili su prof. Edin Šaković iz Gračanice i prof. Edi Bokun iz Tuzle.

Opširnije...

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.