.

.

.

DODIJELJENE ZAHVALNICE ZA UČESNIKE U ZIMSKOM BAZARU

DODIJELJENE ZAHVALNICE ZA UČESNIKE U ZIMSKOM BAZARUU kabinetu Općinskog načelnika juče su dodijeljene zahvalnice za javne ustanove, udruženja i organizacije koje su učestvovale u organizaciji i realizaciji Zimskog bazara održanog u centru grada, 22. decembra 2017. godine.

Zimski bazar je ove godine drugi put organizovan, a prvi put je bio smješten u centru grada.

Izložbeno- prodajni dio pratio je niz kulturno-zabavnih programa, takmičenje u pripremi ćetenije i mnoštvo muzike i igre.

Na jučerašnjem sastanku zaključak svih je bio da je Bazar uspješno realiziran i da ga u narednim godinama treba uzdizati na veći nivo i što više omasoviti.

Opširnije...

ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O NACRTU ODLUKE O OBAVLJANJU DIMNJAČARSKE DJELATNOSTI

ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O NACRTU ODLUKE O OBAVLJANJU DIMNJAČARSKE DJELATNOSTI

U multimedijalnoj sali Općine Gračanica juče je održana Javna rasprava o Nacrtu Odluke o obavljanju dimnjačarske djelatnosti.

Nakon što se ovaj Nacrt našao na novembarskoj sjednici Općinskog vijeća, zaključak je bio da se o istom provede javna rasprava u trajanju od 30 dana.  Osnov za Nacrt Odluke je bio Zakon o komunalnim djelatnostima Tuzlanskog kantona.

 Jučerašnjoj javnoj raspravi koju je vodila šefica službe za prostorno uređenje, geodetske i imovinsko pravne poslove Općine Gračanica, Aida Hodžić prisustvovali su uposlenici Općine i mediji.

Aida Hodžić je iščitala pristigle primjedbe i prijedloge o kojima su prisutni i raspravljali.

Prijedlozi su ocijenjeni kao kvalitetni i većina njih će biti ugrađena u Odluku.

Po završetku  javne rasprave, izmjenjeni Nacrt Odluke će se naći na nekoj od narednih sjednica Općinskog vijeća.

USPJEŠNO REALIZOVANI PROJEKTI U MZ PRIBAVA I PISKAVICA

Danas će biti upriličena primopredaja dva projekta koja su uspješno realizovana u mjesnim zajednicama Pribava i Piskavica. Riječ je o aktivnostima koje  su implementirane u sklopu projekta „Jačanje uloge MZ u BiH“ , projekat provodi UNDP a finansiran je od strane Vlada  Švicarske i Švedske.

U mjesnoj zajednici Pribava, na forumima građana kao prioritetni projekat izglasana je izgradnja trotoara dok su se mještani Piskavice odlučili na asfaltiranje puta.

Projekti su uspješno okončani a uskoro će početi radovi i u preostale četiri projektne mjesne zajednice.

Opširnije...

ODRŽANO PRVO NOVOGODIŠNJE DRUŽENJE ŽENA OPĆINE GRAČANICA

Na inicijativu udruženja žena Općine Gračanica, a uz podršku Općine Gračanica i općinskog načelnika Nusreta Helića, u petak je u Sportskoj dvorani Luke održano „Prvo novogodišnje druženje žena“.

Ovom druženju prisustvovalo je preko 900 žena iz svih mjesnih zajednica.

„Sa ciljem povezivanja i unapređenja saradnje svih organizacija žena želja nam je da proširimo i osnažimo našu ulogu na lokalnom nivou i šire. Na našu inicijativu od općine Gračanica i općinskog načelnika obezbijeđeni su tehnički uslovi za održavanje ovog druženja“ , istakle su organizatorice.

U organizaciju su bila uključena sva udruženja žena sa područja Općine a za  koordinatora je imenovano najmlađe udruženje žena „Gradina“ Soko.

Opširnije...

POZIV ZA JAVNU RASPRAVU O NACRTU ODLUKE O OBAVLJANJU DIMNJAČARSKE DJELATNOSTI

Služba za prostorno uređenje, geodetske i imovinsko pravne poslove Općine Gračanica poziva sve zainteresovane građane i pravna lica da prisustvuju javnoj raspravi o Nacrtu Odluke o obavljanju dimnjačarske djelatnosti.

Javna rasprava će se održati u multimedijalnoj sali Općine Gračanica u utorak, 16. 01. 2018. godine sa početkom u 14:00 h.

Tekst Nacrta Odluke možete naći u prilogu:

 

 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.