.

.

.

OBILJEŽEN 15. JULI, DAN RVI GRAČANICA

Odlukom općinske organizacije RVI Gračanica, 15. juli se obilježava kao Dan općinske organizacije ratnih vojnih invalida.

Tim povodom su se juče na Centralnom spomen obilježju u Gračanici okupili predstavnici boračkih udruženja, općinski načelnik Nusret Helić, predsjedavajući OV Nihad Krajinović, gosti predstavnici organizacija RVI općina Lukavac i Doboj Istok, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Gračanica Smajo ef. Mustafić i drugi.
Ovom prilikom je Organizacija uručila zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su pomagali rad organizacije

Opširnije...

Poziv na Omladinski ljetni kamp u Gračanici

Poziv na Omladinski ljetni kamp u GračaniciOmladinski ljetni kamp (“Youth Summer Camp – Gračanica 2018”) kojeg već treću godinu zaredom organizuje Vijeće mladih Općine Gračanica predstavlja četverodnevni program neformalnog obrazovanja o aktivizmu mladih, liderstvu, komunikaciji i javnom nastupu. Prvi dio kampa za mlade će biti usmjeren na sticanje znanja o građanskom aktivizmu i liderstvu, dok u drugom dijelu biti će obrađivane teme javnog nastupa i komunikacije.  Pored ova dva segmenta radionica, učesnici na kampu će volontirati na uređenju izletišta Vis.

Na kamp se mogu prijaviti mladi dobi između 16 i 20 godina iz cijele Bosne i Hercegovine. Svi troškovi kampa su pokriveni od strane organizatora, a uključuju refundaciju putnih troškova, smještaj u šatorima i hranu.

Organizator: Vijeće mladih Općine Gračanica

Pokrovitelj manifestacije: Općina Gračanica

Lokacija: Izletište VIS Gračanica (31. juli  – 03. august, 2018 )

Rok za prijave je petak, 20.07.2018. godine.

Online prijavu možete izvršiti na llinku:  http://www.mreza-mira.net/vijesti/seminari-treninzi/omladinski-ljetni-kamp-gracanica/

NAČELNIK UPRILIČIO PRIJEM ZA UČENIKE GENERACIJA OSNOVNIH ŠKOLA SA PODRUČJA OPĆINE GRAČANICA

NAČELNIK UPRILIČIO PRIJEM ZA UČENIKE GENERACIJA OSNOVNIH ŠKOLA SA PODRUČJA OPĆINE GRAČANICADanas je u Kabinetu Općinskog načelnika upriličen prijem za učenike generacija osnovnih škola sa područja općine Gračanica.

Prijemu su pored učenika prisustvovali i direktori, odnosno predstavnici škola.

Načelnik je uputio čestitke za sve učenike ali i uposlenike te rekao da je ponosan na sve osnovce. Napomenuo je i svim učenicima da prate konkurse za stipendije obzirom da učenici generacija bez obzira na druge kriterije dobijaju podršku i stipendiju od Općine.

Opširnije...

U LUKAVICI IZGRAĐEN MEMORIJALNI SPOMEN-PARK „NE ZABORAVI SREBRENICU“

U LUKAVICI IZGRAĐEN MEMORIJALNI SPOMEN-PARK „NE ZABORAVI SREBRENICU“U mjesnoj zajednici Lukavica uspješno je završen projekat izgradnje i uređenja Memorijalnog spomen-parka „NE ZABORAVI SREBRENICU“.

Razlog za izgradnju ovog Spomen-parka predstavnici udruženja „Nova inicijativa“ su vidjeli u potrebi da prije svega jačaju kolektivnu svijest i ljubav prema domovini, odgajaju mlade u duhu srebreničkog genocida ali i njeguju pojedinačno i kolektivno sjećanje na genocid u Srebrenici.

Opširnije...

O B A V J E Š T E NJ E o raspisivanju javnog poziva za dodjelu donacija

J.P. Komus d.o.o. Gračanica, raspisuje javni poziv za dodjelu donacija pravnim licima, kao podršku za finansiranje programa ili projekata ili aktivnosti na području Općine Gračanica iz oblasti sporta, kulture i zaštite okoliša za 2018. godinu.

Integralni tekst javnog poziva i aplikacijski obrazac možete preuzeti na web stranici J.P. Komus d.o.o. Gračanica http://www.komus.ba.

                                                                                                                                                                   Direktor,

                                                                                                                                                                   Senad Memić

 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.