.

.

.

ODRŽANA SJEDNICA OPĆINSKOG ŠTABA CIVILNE ZAŠTITE GRAČANICA

Na sjednici Općinskog štaba civilne zaštite Gračanica koja je održana danas u kabinetu Općinskog načelnika i komandanta Štaba Nusreta Helića razmatrano je 7 tačaka dnevnog reda i to:
1.Izvještaj o radu Općinskog štaba civilne zaštite Općine Gračanica za 2018. godinu,
2.Plan rada Općinskog štaba civilne zaštite za 2019. godinu,

Opširnije...

OBAVIJEST O UVOĐENJU GRAĐANSKOG SATA SA VIJEĆNICIMA

Obavještava se javnost da je Općinsko vijeće Gračanica na sjednici održanoj 27.12.2018. godine donijelo Odluku o  uspostavljanju mehanizma komunikacije vijećnika i građana "Građanski sat".

Građanski sat predstavlja mehanizam kojim građani neposredno komuniciraju s vijećnicima o pitanjima, inicijativama i lokalnim problemima, a vijećnici s druge strane upoznaju građane o dosadašnjim i trenutnim aktivnostima kao i planovima Općinskog vijeća.

Građanski sat se održava svakog radnog petka u terminu od 14,00 do 16,00 sati u kancelariji Predsjedavajućeg Općinskog vijeća. (stara zgrada Općine)

Opširnije...

PRIVREMENA LISTA STIPENDIJA ZA STIPENDIRANJE STUDENATA U AKADEMSKOJ 2018/2019 GODINI

Na osnovu člana 33 Odluke o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka dodjele stipendija učenicima srednjih škola i studentima ("Službeni glasnik Općine Gračanica", broj:  8/17) Služba za upravu društvene djelatnosti, boračko invalidsku zaštitu i zajedničke poslove Općine Gračanica  utvrđuje :

PRIVREMENU LISTU 

za dodjelu stipendija studentima sa područja općine Gračanica u akademskoj 2018/2019 godini, po raspisanom konkursu od 15.10.2018. godine, koji je provela Služba za upravu društvene djelatnosti, boračko invalidsku zaštitu i zajedničke poslove prema sljedećim kategorijama: učenici generacije, studenti  u kategoriji boračke populacije, nadareni studenti, studenti u deficitarnim zanimanjima, studenti  iz porodica slabijeg imovnog stanja i studenti iz porodica čiji su objekti srušeni od poplava i klizišta.

Opširnije...

ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA POVODOM BOŽIĆA

ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA POVODOM BOŽIĆAU ime građana Općine Gračanica, uposlenika u općinskoj administraciji i u svoje lično ime, svim sugrađanima pravoslavne vjere upućujem iskrene čestitke u povodu Božića – blagdana Hristovog rođenja!

Nadam  se da će radost ovog Božića, podijeljena sa porodicom, rodbinom, prijateljima i svim ljudima dobre volje,  doprinijeti da  učvrstimo  vjeru u bolju  zajedničku budućnost  izgrađenu na povjerenju, suživotu i toleranciji.

Čestitajući Božić, želim da ga obilježite  u  radosti, sreći, dobrom zdravlju, blagostanju i lijepom raspoloženju.

                                                                                                                                                      OPĆINSKI NAČELNIK

                                                                                                                                                              Nusret Helić, s.,r.

 

PRIVREMENA LISTA STIPENDIJA ZA STIPENDIRANJE UČENIKA U ŠKOLSKOJ 2018/2019 GODINI

Na osnovu člana 33 Odluke o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka dodjele stipendija učenicima srednjih škola i studentima ("Službeni glasnik Općine Gračanica", broj:  8/17) Služba za upravu društvene djelatnosti, boračko invalidsku zaštitu i zajedničke poslove Općine Gračanica  utvrđuje :

PRIVREMENU LISTU

za dodjelu stipendija učenicima sa područja općine Gračanica u školskoj 2018/2019 godini, po raspisanom konkursu od 15.10.2018. godine, koji je provela Služba za upravu društvene djelatnosti, boračko invalidsku zaštitu i zajedničke poslove prema slijedećim kategorijama: učenici generacije, učenici u kategoriji boračke populacije, nadareni učenici, učenici u deficitarnim zanimanjima, učenici iz porodica slabijeg imovnog stanja i učenici iz porodica čiji su objekti srušeni od poplava i klizišta.

Opširnije...

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.