.

.

.

JAVNI POZIV ZA DODJELU POTICAJA ZA RAZVOJ PRIVREDNIH DRUŠTAVA I OBRTA SA PODRUČJA OPĆINE GRAČANICA ZA 2018. GODINU

Na osnovu člana 36. Statuta Općine Gračanica (“Službeni glasnik Općine Gračanica”, broj 4/09) i Sporazuma između Razvojnog programa Ujedinjenih Nacija i Općine Gračanica o implementaciji Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja MEG, broj: 02-05-02345-1-2018 od 12.07.2018. godine, Općinski načelnik dana 03.09.2018. godine raspisuje

  

JAVNI POZIV ZA DODJELU POTICAJA ZA RAZVOJ PRIVREDNIH DRUŠTAVA I OBRTA SA PODRUČJA OPĆINE GRAČANICA ZA 2018. GODINU

  

I PREDMET JAVNOG KONKURSA

Predmet Javnog konkursa je prikupljanje prijava za odabir korisnika (obrta i privrednih društava) grant sredstava (poticaja) sa područja Općine Grčanica.

 

II NAZIV POTICAJA, CILJEVI, KRITERIJI I KORISNICI SREDSTAVA

 Poticaji razvoju privrednih društava i obrta sa područja Općine Gračanica

 

Cilj poticaja:

Smanjenje stope nezaposlenosti  kroz podršku postojećim obrtima/privrednim društvima na području Općine Gračanica.

 Ukupan iznos planiranih sredstava za poticaje:

80.000,00KM

 Maksimalan mogući iznos finansijskih sredstva po korisniku je podijeljen u više pragova na način koji je pojašnjen u Smjernicama za aplikante.

 

Opširnije...

NAČELNIK OBIŠAO POŽAROM UNIŠTENE HALE PILANE HALIDOVIĆ

Načelnik Helić je danas posjetio porodicu Halidović koja je sinoć doživjela velike materijalne štete.

Naime, sinoć oko 3 sata u krugu pilane Halidović u Pribavi izbio je požar.

Izgorjele su dvije hale a pričinjena je i velika materijalna šteta obzirom da su se u halama nalazile i mašine i pretovarna vozila.

 Jedna je hala ovih dana trebala biti stavljena u pogon.

Opširnije...

NAKON VIŠE OD DECENIJE ZAPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI KRUŽNOG TOKA KOD BOLNICE U GRAČANICI

NAKON VIŠE OD DECENIJE ZAPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI KRUŽNOG TOKA KOD BOLNICE U GRAČANICI „Projekat oko kojeg smo 15ak godina vodili bitku i tražili da uđe u prioritete i planove konačno je danas započeo. Riječ je o kružnom toku kod bolnice“ , započeo je obraćanje načelnik općine Nusret Helić na lokaciji radilišta kružnog toka.

Ovu lokaciju je danas posjetila delegacija Vlade TK na čelu sa premijerom Jakubom Suljkanovićem i ministrima te direktor Direkcije za regionalne ceste  TK Agan Delibajrić.

„Projekat implementira Direkcija regionalnih cesta TK, a riječ je o projektu koji se finansira  iz  kreditnih sredstava koja su odobrena od strane Skupštine TK „, rekao je premijer Suljkanović objašnjavajući da su ovakvi projekti i cestovna infrastruktura bitni kako za građane tako i za privrednike te potencijalne investitore.

Opširnije...

ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA POVODOM HIDŽRETSKE NOVE GODINE

ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA POVODOM HIDŽRETSKE NOVE GODINE Povodom Nove hidžretske 1440. godine svim građanima islamske vjeroispovjesti  u svoje ime i u ime općinske administracije upućujem najiskrenije čestitke, sa željom da nastupajuća Hidžretska nova godina donese blagostanje, radost, napredak i zdravlje svim građanima naše općine.

Podijelimo radost i ovog našeg vjerskog praznika sa svojim najbližim, sa komšijama i prijateljima, njegujmo međusobno povjerenje i uvažavanje.

Neka vam je sretna i berićetna Nova 1440. hidžretska godina! 

 

                                                                                                           OPĆINSKI NAČELNIK

                                                                                                            Nusret Helić

JAVNI POZIV ZA PRIJAVLJIVANJE ZAINTERESOVANIH NEZAPOSLENIH OSOBA VSS SA PODRUČJA OPĆINE GRAČANICA ZA OBAVLJANJE STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA U ORGANU UPRAVE I PRAVNIM SUBJEKTIMA IZ JAVNOG I PRIVATNOG SEKTORA

Pozivaju se nezaposlene osobe visoke stručne spreme evidentirane kod Biroa za zapošljavanje Gračanica, a koje nemaju radno iskustvo nakon sticanja visoke stručne spreme i položen stručni ispit da se prijave za obavljanje stručnog osposobljavanja u organu uprave i pravnim subjektima iz javnog i privatnog sektora Općine Gračanica.

II

Predmet Javnog poziva je odabir najmanje 51 nezaposlene osobe visoke stručne spreme sa područja Općine Gračanica koji se vode na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, sljedećih zanimanja i to:

Opširnije...

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.