.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

OBILJEŽEN DAN OPĆINE GRAČANICA

OBILJEŽEN DAN OPĆINE GRAČANICADanas je polaganjem cvijeća na Centralnom spomen-obilježju, Spomen-kosturnici borcima NOR-a i Spomen-bisti Josipa Broza Tita, te svečanom akademijom i dodjelom općinskih priznanja u velikoj sali BKC-a obilježen 02. juni -  Dan općine Gračanica.

OBILJEŽEN DAN OPĆINE GRAČANICAGoste iz Francuske, NJ.E. Rolanda Gillesa, ambasadora R Francuske u BiH sa suprugom, novoizabranu načelnicu bratskog grada Fleuy-les-Aubrais iz Francuske Marie-Agnes Linguet sa saradnikom za međunarodnu saradnju i finansije Jean-Jacquesa Ratajski, te Pierra Baucheta, bivšeg načelnika Fleury-les-Aubrais, te gosta iz Italije Maria Fiorina - novog počasnog građanina općine Gračanica, na svečanom prijemu u svom kabinetu ugostio je Općinski načelnik Nusret Helić. Nakon prijema, domaćini su zajedno sa gostima položili cvijeće na Centralno spomen-obilježje.

Na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja Dana općine, Općinski načelnik Nusret Helić pročitao je prigodan referat u kome je podsjetio zašto se 2. juni obilježava kao dan općine Gračanica, šta je to lokalna vlast uradila u protekloj godini dana i koji su to projekti koji se namjeravaju realizovati u narednom periodu. Čestitajući Dan općine Gračanica istakao je da su ovo teški dani za našu općinu u kojima moramo pokazati solidarnost i suosjećajnost, te da samo zajedničkim snagama i s vjerom u bolje sutra možemo pobijediti ono što nam se već desilo i što se dešava ovih dana. Pozvao je sve građane općine Gračanica da svi zajedno učinimo dodatne napore, pokažemo solidarnost i pomognemo našim građanima i ostalim širom Bosne i Hercegovine da ublaže posljedice katastrofe koja ih je zadesila.

OBILJEŽEN DAN OPĆINE GRAČANICANaglašavajući da je upravo njima potrebna pomoć i da ih ne smijemo ostaviti same, izrazio je duboku vjeru u veliko gračaničko srce i dušu našeg čovjeka. U svojim obraćanjima gosti iz Francuske su izrazili svoje zadovoljstvo što i ove teške trenutke mogu dijeliti sa građanima bratskog grada, te iskazali veliku podršku i obećali svesrdnu pomoć u prevazilaženju posljedica prirodne nepogode. Iskoristio je priliku da izrazi svoje zadovoljstvo i  zahvalnost svih građana općine Gračanica prijateljima iz Francuske i Italije koji su došli da s njima podijele ovaj važan dan.

OBILJEŽEN DAN OPĆINE GRAČANICAKao i svake godine dodijeljena su općinska priznanja najzaslužnijima: zlatna plaketa dodijeljena je firmama „Alibegović plast“ i „Zeka-comerc“, dok su zlatne značke dodijeljene dr. Zlati Perović, Terzić Seadu i Zaketović Sanelu. Počasnim građaninom općine Gračanica proglašen je volonter i humanista Mario Fiorin iz Italije. Općinska priznanja dobitnicima su uručili Općinski načelnik Nusret Helić i predsjedavajući Općinskog vijeća Gračanica Edin Ibrišević, a u ime dobitnika prisutnima su se obratili Mario Fiorin i Sejfudin Aljić (Zeka-comerc).

 

 

 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.