.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA U POVODU 25. MAJA - DANA ODBRANE OPĆINE GRAČANICA

ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA U POVODU 25. MAJA - DANA ODBRANE OPĆINE GRAČANICA„Poštovani sugrađani,

25. maj – Dan odbrane općine Gračanica nosi posebnu simboliku i jedan je od historijski najvažnijih datuma za našu općinu. Zbog stanja prirodne nepogode koje je nas je pogodilo, ove godine 25. maj obilježavamo skromno i simbolično, ali sa istim ciljem – da mlade generacije podsjetimo i podučimo  o  njegovim najvećim vrijednostima i značaju za budućnost svih nas.

Obilježavajući ovaj datum i u ovim novim teškim momentima za našu općinu obavezujemo se da nikada nećemo dozvoliti zaboravu da nam oduzme naše heroje, te da ćemo istovremeno braniti i boriti se za sve one vrijednosti za koje su dali svoje živote.

Isto tako ne smijemo zaboraviti da su i u najtežim momentima naše opredjeljenje bili solidarnost, tolerancija i suživot, te da su to i danas vrijednosti koje nam pomažu da istrajemo za bolju budućnost.

Ovo je prilika da odam priznanje i zahvalim se narodu ove općine, borcima i svima onima koji su dali i još uvijek daju svoj doprinos za očuvanje i bolje sutra  Gračanice i Bosne i Hercegovine.

Svim građanima općine Gračanica čestitam 25. maj, Dan odbrane općine Gračanica!“

 OPĆINSKI NAČELNIK

Nusret Helić

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.