.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

PREPORUKA O KORIŠTENJU VODE - SAOPĆENJE OPĆINSKOG ŠTABA CIVILNE ZAŠTITE GRAČANICA

Općinski štab civilne zaštite Gračanica na danas održanoj 15. sjednici razmatrao je stanje vodosnabdijevanja građana na općini. Obzirom na brojna klizišta kojima su pokidane ili oštećene linije snabdijevanja građana pitkom vodom, Općinski štab civilne zaštite je naložio analizu vode i na osnovu rezultata koji stižu preporučuje građanima sljedeće:

Posljednje analize su pokazale da je voda u gradskom vodovodu uredna i sigurna za piće i upotrebu, dok se rezultati analize za pojedine vodovode u mjesnim zajednicama tek očekuju. Dok se ne dobiju konačni rezultati,  Općinski štab civilne zaštite Gračanica i Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja Gračanica, u skladu sa već izdatim savjetima epidemiologa, insisitiraju da građani vodu za piće i upotrebu obavezno prokuhavaju. Dakle, za sve važi obaveza poštivanja preporuka o prokuhavanju vode za piće i upotrebu.

Kantonalni štab civilne zaštite Tuzlanskog kantona svim roditeljima učenika sa područja našeg kantona preporučuje da djeci -  učenicima tokom boravka u školama obezbijede korištenje ispravne (flaširane) vode za piće sve do momenta kada voda u školi koju pohađaju ne bude okarakterisana kao zdravstveno ispravna.  

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.