.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

NAČELNIK OPĆINE GRAČANICA NAJBOLJI NAČELNIK-MENADŽER BIH DECENIJE 2004-2014

NAČELNIK OPĆINE GRAČANICA NAJBOLJI NAČELNIK-MENADŽER BIH DECENIJE 2004-2014Evropski pokret u BiH juče je načelniku općine Gračanica Nusretu Heliću na svečanom obilježavanju Dana Evrope na Ilidži dodijelilo priznanje Najbolji načelnik – menadžer BiH decenije 2004-2014.  

Prema njegovim riječima ovo priznanje doživljava kao priznanje cijeloj općini, koja je od strane nevladinog sektora prepoznata kao napredna sredina  i njenim poduzetnicima. Dodao je da je to ujedno i veća obaveza lokalnim zajednicama da u saradnji sa Evropskim pokretom prihvataju evropske standarde i na taj način stvaraju bolji ambijent za život i rad građana.

Svečanoj akademiji, simbolično nazvanoj Vrijeme je za Evropu i regionalno partnerstvo – Bogatstvo različitosti prisustvovali su Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, predstavnici diplomatskog kora zemalja akreditovanih u BiH, predstavnici institucija BiH, RS, Federacije BiH, lokalnih zajednica, predstavnici privrednika i medija.

Evropskim gradom BiH 2014. proglašena je Općina Ilidža/Sarajevo - općina domaćin ovogodišnje manifestacije, najevropljankom/najevropljaninom BiH 2014. proglašeni su Amra Babić načelnica općine Visoko i političar Martin Raguž, evropskim otvorenim gradovima u BiH 2014. proglašeni su Bosanska Krupa, Bugojno, Čapljina, Donji Vakuf i Sokolac, dok su ordeni Evropskog pokreta u BiH dodijeljeni predsjednicima Slovenije i Turske Borutu Pahoru i Abdulahu Gȕlu, te Srđanu Aleksiću posthumno. Posebno priznanj - diplomatska medalja dodijeljeno je ambasadorima Francuske, Češke i Turske koji ove godine završavaju svoju diplomatsku misiju u BiH.

Pored priznanja Općinskom načelniku, u Gračanicu je stiglo još jedno priznanje – sajmu GRAPOS-EXPO kao najboljem poslovnom projektu u BiH u ovoj godini.

Dodijeljena su i priznanja u brojnim kategorijama za region i BiH, najboljim načelnicima, političarima, međunarodnim predstavnicima i ambasadama kao prijateljima BiH, najzaslužnijima za doprinos evropskim integracijama i razvoju Evropskog pokreta,  evropskim otvorenim gradovima, najtolerantnijim lokalnim zajednicama, evropski društveno odgovrnim poslovnim subjektima, nevladinim organizacijama, medijima i umjetnicima, kao i zahvalnice za za partnerstvo i podršku BiH na putu ka EU.

 

 

 

 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.