.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSJEDNICIMA VIJEĆA MJESNIH ZAJEDNICA

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSJEDNICIMA VIJEĆA MJESNIH ZAJEDNICADanas je u Multifunkcionalnoj sali u novoj zgradi Općine održan sastanak Općinskog načelnika Nusreta Helića i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Edina Ibriševića sa predsjednicima vijeća mjesnih zajednica.

Razgovaralo se o načinu vođenja knjigovodstva u mjesnim zajednicama, načinu realizacije projekata planiranih budžetom, rješavanju pitanja upravljanja mjesnim vodovodima, kao i o drugim aktuelnim pitanjima u vezi sa funkcionisanjem mjesnih zajednica.

Predsjendici vijeća mjesnih zajednica izjasnili su se da žele da umjesto samostalnog vođenja knjigovodstva zadrže dosadašnji sistem vođenja knjigovodstva u okviru općinske administracije, s tim da su se obavezali da će u skladu sa zakonskim odredbama biti ažurniji u dostavljanju potrebne dokumentacije.

Kada su u pitanju projekti, prvenstveno infrastrukturni, u narednom periodu predsjednicima vijeća mjesnih zajednica bit će dostavljene detaljne informacije i plan projekata za svaku pojedinu mjesnu zajednicu, kao i konstrukcija planiranih sredstava za održavanja rasvjete, puteva itd.

U skladu sa Zakonom o vodama Tuzlanskog kantona, potrebno je riješiti pitanje upravljanja mjesnim vodovodima. Nakon što je razmotrena trenutna situacija i uzeti u obzir ponuđeni prijedlozi i sugestije, zaključeno je da je neophodno donijeti kvalitetno sistemsko rješenje na nivou općine. Prije toga, potrebno je snimiti postojeće stanje u mjesnim zajednicama.

Današnji sastanak organizovan je kako bi se razgovaralo o brojnim problemima sa kojima se susreću mjesne zajednice i načinima za njihovo rješavanje u toku ove godine. Cilj je da se zajedničkim snagama, uz maksimalan trud i zalaganje stvore bolji uslovi za funkcionisanje mjesnih zajednica u 2014. godini.

 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.