.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

DANI GRAČANICE: KNJIŽEVNO VEČE I DAN GIMNAZIJE „DR. MUSTAFA KAMARIĆ“

DANI GRAČANICE: KNJIŽEVNO VEČE I DAN GIMNAZIJE „DR. MUSTAFA KAMARIĆ“ U okviru manifestacije Dani Gračanice juče je u 17 sati u maloj sali BKC-a održano Književno veče posvećeno Musi Ćazimu Ćatiću u okviru festivala „Vezeni most“. Riječ je o najznačajnijem festivalu dječije književnosti na području BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, koji se ove godine održava u Tešnju, Usori, Tesliću i Gračanici. Deseti jubilarni festival počeo je 21.05.2013. godine u Tešnju, a trajat će do 25. maja 2013. godine. Gračaničkoj publici predstavljen je portret dr. Zorice Turjačanin, dobitnice nagrade „Mali princ“ za stvaralački doprinos razvoju dječije literature u BiH.

DANI GRAČANICE: KNJIŽEVNO VEČE I DAN GIMNAZIJE „DR. MUSTAFA KAMARIĆ“ Nakon cjelodnevnih aktivnosti na obilježavanju dana škole, juče u 19 sati u velikoj sali BKC-a Gračanica, učenici i profesori Gimnazije „Dr. Mustafa Kamarić“ upriličili su bogat  kulturno-umjetnički program kao  centralnu svečanost obilježavanja. U ime Općinskog načelnika dan škole učenicima i profesorima, uz prigodno obraćanje, čestitao je predsjedavajući Općinskog vijeća Gračanica Edin Ibrišević.

Manifestacija Dani Gračanice nastavlja se danas novim sadržajima.

U 11 sati u Bibilioteci „Dr. Mustafa Kamarić“ održat će se promocija 35. broja Gračaničkog glasnika.

Drugog dana gračaničkog dijela festivala „Vezeni most“, danas u u 17 sati velikoj sali BKC-a, naši najmlađi sugrađani će imati priliku pogledati predstavu „Luckasti klovn“.

Pozivamo sve naše sugrađane da zajednički obilježimo Dane Gračanice.

Kompletan program manifestacije Dani Gračanice nalazi se u prilogu.

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.