.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

DANI GRAČANICE: 22. I 23. MAJ

DANI GRAČANICE: 22. I 23. MAJManifestacija Dani Gračanice nastavlja se danas novim sadržajima.

U 17 sati u maloj sali BKC-a počinje Književno veče posvećeno Musi Ćazimu Ćatiću u okviru festivala „Vezeni most“. Riječ je o najznačajnijem festivalu dječije književnosti na području BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, koji se ove godine održava u Tešnju, Usori, Tesliću i Gračanici. Deseti jubilarni festival počeo je juče u Tešnju, a trajat će do 25. maja 2013. godine. Gračaničkoj publici danas će biti predstavljen portret dr. Zorice Turjačanin, dobitnice nagrade „Mali princ“ za stvaralački doprinos razvoju dječije literature u BiH.

Nakon cjelodnevnih aktivnosti na obilježavanju dana škole, u 19 sati u velikoj sali BKC-a Gračanica, Gimnazija „Dr. Mustafa Kamarić“ priprema kulturno-umjetnički program kao  centralnu svečanost obilježavanja.

U četvrtak, 23. maja, sa početkom u 11 sati u Bibilioteci „Dr. Mustafa Kamarić“ održat će se promocija 35. broja Gračaničkog glasnika.

Istog dana, u okviru festivala „Vezeni most“, u velikoj sali BKC-a sa početkom u 17 sati, naši najmlađi sugrađani će imati priliku pogledati predstavu „Luckasti klovn“.

Pozivamo sve naše sugrađane da zajednički obilježimo Dane Gračanice.

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.