.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

SUTRA VELIKA AKCIJA ČIŠĆENJA OPĆINE GRAČANICA

SUTRA VELIKA AKCIJA ČIŠĆENJA OPĆINE GRAČANICAPoštovani sugrađani,

pozivamo vas da se uključite u sutrašnju akciju „Let's do it – očistimo zemlju za 1 dan“ i da ujedinjenim snagama našu općinu učinimo čišćom i ljepšom. Riječ je o akciji koja će biti realizovana na cijelom području općine Gračanica, a u kojoj će učestvovati sve mjesne zajednice, veliki broj obrazovnih institucija, udruženja građana, te uposlenici općinske uprave. Predviđeno je učešće preko 700 volontera koji bi trebali prikupiti oko 1.500 vreća otpada. Na nivou BiH u akciji će učestvovati preko 100.000 volontera iz 110 općina.

Cilj akcije je, osim sakupljanja otpada, napraviti upotpunjeni registar svih ilegalnih deponija otpada u BiH, ukloniti najmanje 20.000 tona otpada iz prirodnog okruženja, te podići svijest i educirati javnost o zaštiti životne sredine.

Nosioci projekta su udruženja „Ruke“ iz Sarajeva i „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke, a ovogodišnjoj akciji pridružit će se i uposlenici Delegacije EU, Federalnog ministarstva okoliša i turizma i Ministarstva za prostorno uređenje i ekologiju RS.

Akciji čišćenja općine Gračanica svoj doprinos će, kao i prošle godine, dati i uposlenici Općine Gračanica, tako što će očistiti dio korita rijeke Sokoluše kod raskrsnice kod bolnice, te dio korita rijeke Drijenče kod Grina.

Okupljanje i zajednički odlazak na lokaciju koja će se čistiti zakazano je za 10 sati na određenim lokacijama za svaku mjesnu zajednicu.

Spisak učesnika i koordinatora, sa lokacijama za svaku mjesnu zajednicu nalazi se u prilogu.  

PRIDRUŽI SE I TI!

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.