.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSJEDNICIMA VIJEĆA MJESNIH ZAJEDNICA

Načelnik općine Gračanica Nusret Helić i predsjedavajući Općinskog vijeća Edin Ibrišević danas su u sali za sjednice u novoj zgradi Općine održali sastanak sa predsjednicima vijeća mjesnih zajednica.  Od 23 predsjednika vijeća mjesnih zajednica sastanku se odazvalo njih 22.

Sastanak je upriličen kako bi se razgovaralo o međusobnom odnosu općinskih struktura i vijeća mjesnih zajednica, funkcioniranju i načinima unapređenja saradnje u cilju što efikasnijeg rješavanja problema sa kojima se susreću mjesne zajednice. O tome je na početku sastanka govorio Općinski načelnik Nusret Helić, kao i šefovi općinskih službi. Sastanku je prisustvovao i načelnik PU Gračanica Omer Halilčević, koji je u okviru svojih nadležnosti ponudio punu podršku i saradnju.

Većina mjesnih zajednica bori se sa istim problemima, među kojima su najizraženiji problemi vodosnabdijevanja, odlaganje otpada, putevi i javna rasvjeta. Općinski načelnik je naglasio da se rješavanju pomenutih problema pristupa u skladu sa budžetom planiranim sredstvima, te kako se zbog teške ekonomske, političke i finansijske situacije moraju uložiti dodatni napori i razumijevanje kako bi se taj plan i ispoštovao. Dodao je kako će pitanje vodosnabdijevanja, kao jedan od najsloženijih problema, biti posebno tretirano.

Današnje okupljanje predsjednici vijeća mjesnih zajednica iskoristili su kako bi razmijenili kontakte u cilju što bolje međusobne komunikacije i razmjene iskustava.

 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.