.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANJU SA STUDENTIMA I UČENICIMA

POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANJU SA STUDENTIMA I UČENICIMAOpćinski načelnik Nusret Helić danas je potpisao ugovore sa učenicima i studentima koji su na osnovu Odluke Općinskog vijeća dobili stipendije u školskoj, odnosno akademskoj 2018/2019 godini.

Nakon provedene konkursne procedure i obrađenih zahtjeva, uslove za stipendiju ispunilo je 109 učenika i studenta. 

Na ovaj broj bit će dodane i stipendije koje prema Odluci Općinski načelnik dodjeljuje za specifična zanimanja, posebno nadarene učenike i studente, sportiste i sl.

POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANJU SA STUDENTIMA I UČENICIMA

I ove godine stipendije su se dodjeljivale u šest kategorija: boračke populacije, slabije materijalno stanje, nadareni učenici, deficitarna zanimanja i učenici generacije te za učenike i studente čiji su stambeni objekti stradali od posljedica prirodne nesreće.  

Visina stipendije na mjesečnom nivou za učenike iznosi 60, a za studente 120 KM.

U obrаćаnju studentimа  i učenicima nаčelnik Općine je istаkаo dа se lokalna vlast trudi da svake godine povećava broj odobrenih stipendija pa tako je i ove godine učinjeno. U odnosu na prošlu godinu bit će dodijeljeno desetak stipendija više.

Načelnik je takođe pozvao sve učenike i studente da mu se obrate ukoliko imaju nekih drugih poteškoća te će on to nastojati riješiti koliko sredstva u budžetu budu dozvoljavala.

Isplata prvih stipendija najavljena je već za narednu sedmicu.

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.