.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

DODIJELJENI CERTIFIKATI ZA UČESNIKE U PROJEKTU „PRO-POSO“

DODIJELJENI CERTIFIKATI ZA UČESNIKE U PROJEKTU „PRO-POSO“U petak je u svečanoj sali restorana Etna upriličena dodjela certifikata za učesnike u projektu „Pro-Poso“.

 Naime, Njemačka fondacija Wings of Hope iz Minhena već trinaestu godinu zaredom uspješno impelemntira u BiH projekat “Pro-Poso” sa ciljem omogućavanja praktične obuke, stručnog osposobljavanja i bržeg zapošljavanja mladih , odraslih osoba, sa završenom srednjom stručnom školom, do 35 godina starosti a koji aktivno traže posao.

Projekt se stabilizirao u deset regija na prostoru cijele BiH , od kojih su u FBiH: Bihać, Goražde, Mostar, Sarajevo, Travnik i Tuzla.

 

Na osnovu interne evaluacije koju Udruženje Progres sprovodi na kraju svake projektne godine, došli su do saznanja da je u projektnoj regiji Tuzla približno 60% polaznika , koji su prošli praktičnu obuku, danas u radnom odnosu.

Ovom prilikom su dodijeljeni certifikati za polaznike sa područja općina Lukavac i Gračanica.

Sa područja općine Gračanica obuku su završili: Dino Hadžiavdić, Elma Zećo i Rešida Topčagić.

Prisutnima su se obratili predsjednik Obrtničke komore TK, Nedžad Nuhanović, predsjednik Obrtničke komore FbiH, Željko Babić te načelnik općine Lukavac, Edin Delić i predstavnik općine Gračanica, Nihad Sinanović.

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.