.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

PORODICA BAŠIĆ IZ LENDIĆA USELILA U NOVI DOM

PORODICA BAŠIĆ IZ LENDIĆA USELILA U NOVI DOMSedmočlana porodica Bašić iz Lendića je do juče živjela u trošnoj kolibi, u nezdravim i nehumanim uslovima a danas su, zahvaljujući uspješnoj saradnji i borbi MFS-EMMAUS-a, Općine  Gračanica te dugogodišnjih prijatelja, donatora, organizacija  i građana BIH dobili  ključeve novoizgrađene kuće.

Činu primopredaje ključeva su prisustvovali Nisvet Mujanović, pomoćnik Federalnog Ministra za raseljene osobe i izbjeglice BiH, Općinski načelnik Nusret Helić, Hamzalija Okanović, direktor Emmaus-a, Predsjedavajući OV Gračanica Nihad Krajinović te mediji.

 

Prisutnima se obratio Općinski načelnik ističući da je sretan što je i ova priča dobila sretan kraj te što Općina ima uspješnu saradnju sa organizacijom Emmaus.

Takođe, napomenuo je da su i u narednom periodu planirani slični projekti i rješavanje smještaja za ugrožene porodice.

“Istrajali smo zajedno za ovu porodicu. Poslali smo jasnu sliku ovim mališanima da smo uz njih iako su već duži period živjeli u uvjerenju da su zaboravljeni od svih. Dali smo poruku da se svaka trenutno zatečena situacija može promijeniti u jako kratkom periodu samo uz empatiju, solidarnost  i predanost. To je ono što nas motiviše za dalji rad.”,  kazali su iz Emmausa.

Izgradnja kuće trajala je 5 mjeseci, a ukupni troškovi izgradnje uključujući i kupovinu placa te troškova pribavljanja dozvola za građenje  iznosili su 70.649,00 KM od čega je 68.418,67 KM prikupljeno zahvaljujući donatorima.

Ovo je četvrta kuća ove godine koju je MFS-EMMAUS izgradio po sistemu ključ u ruke, a u završnoj fazi je još kuća za porodicu Mehmedbegović iz Živinica.

Ključeve od kuće su uručili načelnik Nusret Helić  i sekretar MFS-EMMAUS-a Senad Smajić.PORODICA BAŠIĆ IZ LENDIĆA USELILA U NOVI DOM

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.