.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

UG „FUTURA“ IZLOŽBOM OBILJEŽILO MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

 U foajeu BKC-a Gračanica juče je održana već tradicionalna izložba radova povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Organizatori ove izložbe pod nazivom „Srca osjećaju, ruke ostvaruju“ je udruženje roditelja, djece i mladih sa posebnim potrebama "Futura".

Nakon prigodne manifestacije koju su upriličili volonteri UG Futura te učenici gračaničkih osnovnih škola  izložbu je svečano otvorio općinski načelnik Nusret Helić.

„Osmijeh na licu svih učesnika u današnjem programu nas obavezuje da sve, posebno osobe sa invaliditetom učinimo srećnijiim a malo treba; topla riječ, pružena ruka, zagrljaj i integracija u društvo“, kazao je Načelnik.

Na izložbi su učestvovali i svoj rad promovisali: JU OŠ “Hasan Kikić“ i „Druga osnovna škola“, Prihvatni centar „Duje“ Doboj Istok, Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS, Resursni centar za dijete i porodicu koji djeluje u sklopu SOS dječijeg sela Gračanica, Centar za djecu sa višestrukim smetnjama „Koraci nade“ iz Tuzle, „ANEA-mladi Gračanice“, Centar za mentalno zdravlje koji djeluje u Domu zdravlja Gračanica i Udruženje slijepih i slabovidnih osoba Gračanica.

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.