.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

NAKON VIŠE OD DECENIJE ZAPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI KRUŽNOG TOKA KOD BOLNICE U GRAČANICI

NAKON VIŠE OD DECENIJE ZAPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI KRUŽNOG TOKA KOD BOLNICE U GRAČANICI „Projekat oko kojeg smo 15ak godina vodili bitku i tražili da uđe u prioritete i planove konačno je danas započeo. Riječ je o kružnom toku kod bolnice“ , započeo je obraćanje načelnik općine Nusret Helić na lokaciji radilišta kružnog toka.

Ovu lokaciju je danas posjetila delegacija Vlade TK na čelu sa premijerom Jakubom Suljkanovićem i ministrima te direktor Direkcije za regionalne ceste  TK Agan Delibajrić.

„Projekat implementira Direkcija regionalnih cesta TK, a riječ je o projektu koji se finansira  iz  kreditnih sredstava koja su odobrena od strane Skupštine TK „, rekao je premijer Suljkanović objašnjavajući da su ovakvi projekti i cestovna infrastruktura bitni kako za građane tako i za privrednike te potencijalne investitore.

 

Radove koji će trajati 60 dana izvodit će gračanička firma Roading a vrijednost ovog projekta je oko 1 200 000 KM.

Direktor Direkcije za regionalne ceste TK Agan Delibajrić je rekao da ovo nije jedini projekat te da se  u narednom periodu za dioniNAKON VIŠE OD DECENIJE ZAPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI KRUŽNOG TOKA KOD BOLNICE U GRAČANICI cu puta Bukva-Srebrenik-Sladna planira izdvajanje i do 2 miliona KM .

 Delibajrić smatra da su ova dva projekta iznimno važna za privrednu sredinu kao što je Gračanica i za njeno povezivanje sa opštinama Srebenik i Gradačac.

„Izgradnja kružnog toka je za nas uvijek bila na vrhu liste prioriteta, drago mi je da je konačno vlast prepoznala važnost projekta. Vidim svi se hvale, posebno neke političke stranke, valjda su predstojeći izbori razlog a džaba se hvale. Jedno je sigurno projekta ne bi bilo bez Vlade TK, Direkcije regionalnih cesta TK i lokalne vlasti“, završio je načelnik Helić.  

 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.