.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

USPJEŠNO ZAVRŠENA STARTUP AKADEMIJA U GRAČANICI

USPJEŠNO ZAVRŠENA STARTUP AKADEMIJA U GRAČANICIOpćina Gračanica u partnerstvu sa Razvojnom agencijom Žepče pokrenula projekat međuopćinske saradnje pod nazivom „Povećanje razvojnih potencijala kroz uvođenje instrumenata koji potiču poduzetništvo, međuopćinsku suradnju i nova ulaganja”. U sklopu navedenog projekta realizirana je aktivnost STARTUP akademije koja je podrazumijevala desetodnevnu obuku za 15 polaznika, potencijalnih i postojećih poduzetnika iz Gračanice. U četvrtak 26.07.2018. u Gračanici u sklopu STARTUP akademije održan je i Demo dan na kojem su polaznici nakon desetodnevne obuke prezentovali svoje poslovne ideje pred stručnom komisijom i prisutnim predstavnicima nevladinog, vladinog i privatnog sektora te građanima Općine Gračanica. Na kraju Demo dana je stručna komisija odabrala i dvije najbolje poslovne ideje i to:

 

  1. „Akvaponija“ - Kerim Grbić i Kenan Mehić,
  2. „MIS tekstil“ - Sabina Đulić i Dino Hadžiavdić.

USPJEŠNO ZAVRŠENA STARTUP AKADEMIJA U GRAČANICIProjekat „Povećanje razvojnih potencijala kroz uvođenje instrumenata koji potiču poduzetništvo, međuopćinsku suradnju i nova ulaganja” sufinansira Europska unija u okviru zajedničkog programa Europske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal. STARTUP akademija predstavlja edukativno – mentorski program koji ima za cilj da osobama, s dobrim poslovnim idejama, pruži podršku u početnoj fazi njenog razvoja. Također u sklopu projekta će biti organizovana konferencija o poduzetništvu, kreiran vodič za pokretanje biznisa, pripremljen inovativni promotivni audivizualni i printani materijal.

Ukupna vrijednost projekta je 161.361,50 KM, od čega donator sufinansira 80% tj. 129.899,20 KM, Općina Gračanica 16.236,15 KM i RAŽ 16.236,15 KM. Bitno je napomenuti da je u sklopu navedenog projekta međuopćinske saradnje ista aktivnost protekle sedmice uspješno realizirana i u općini Žepče.

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.