.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

ODRŽANA 20. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA GRAČANICA

20. sjednica Općinskog vijeća Gračanica održana je u četvrtak (21.06.) u Multimedijalnoj sali Općine.

Nakon prijedloga o uvrštavanju  nove tačke dnevnog reda – „Odluka o usvajanju prijedloga srednjeročnog i godišnjeg plana potencijalnih projekata JPP-a“ , dnevni red je usvojen jednoglasno.

Rad sjednice jezapočeo po sljedećem dnevnom redu:

  1. Razmatranje i usvajanje Nacrta Odluke o izmjenama i dopunama Statuta općine Gračanica
  2. Razmatranje i usvajanje prijedloga Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Općinskog vijeća Gračanica
  3. Razmatranje i usvajanje Odluke o obavljanju stručnog osposobljavanja nezaposlenih osoba visoke stručne spreme s područja općine Gračanica u organu Uprave i pravnim subjektima iz javnog i privatnog sektora
  4. Razmatranje  i usvajanje Odluke o broju i visini stipendija učenicima srednjih škola i studentima za školsku 2018/2019 godinu
  5. Odluka o svajanju prijedloga srednjeročnog i godišnjeg plana potencijalnih projekata JPP-a
  6. Razmatranje i usvajanje Plana sanacije građevinskog zemljišta
  7. Rješenje o privremenom imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora JZU „Dom zdravlja“ Gračanica
  8. Informacija o stanju putne infrastrukture na području općine Gračanica

 

Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Statuta općine Gračanica je jednoglasno usvojen i stavljen na javnu raspravu u trajanju od 90 dana kako bi se došlo do najkvalitenijeg rješenja.

 Poslovnik Općinskog vijeća Gračanica je nakon nekoliko usvojenih amandmana, u prečišćenom tekstu usvojen.  Usvajanjem ovog Poslovnika o radu OV otklonit će se brojne nepreciznosti i ograničenja u radu Vijeća.

Prihvatanjem Odluke o obavljanju stručnog osposobljavanja nezaposlenih osoba visoke stručne spreme u organima Uprave i pravnim subjektima iz javnog i privatnog sektora otvoren je proces da svi oni koji su ove godine završili

fakultete odrade tzv „volonterski staž“ i time ispune uslove da ravnopravno apliciraju na konkurse za zapošljavanje.

Na ovoj junskoj sjednici, pristupilo se i usvajanju Odluke o broju i visini stipendija učenicima srednjih škola i studentima za narednu školsku godinu. Jednoglasno je podržan  Plan sanacije građevinskog zemljišta te  imenovan  novi Upravni odbor Doma zdravlja Gračanica.

 Na dnevnom redu se našla i Informacija o stanju putne infrastrukture  na području općine i Odluka o prijedlogu srednjoročnog i godišnjeg plana potencijalnih projekata JPP koje su takođe usvojene.

 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.