.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

OBILJEŽEN 15. MAJ, DAN CIVILNIH ŽRTAVA RATA OPĆINE GRAČANICA

OBILJEŽEN 15. MAJ, DAN CIVILNIH ŽRTAVA RATA OPĆINE GRAČANICAU organizaciji Općinskog načelnika, Udruženja civilnih žrtava rata općine Gračanica i boračkih udruženja, polaganjem cvijeća ispred Spomen-obilježja u Bijelim Poljima i  učenjem Fatihe na mezar Adema Mustajbašića, prve civilne žrtve rata u Gračanici danas je obilježena 26. godišnjica stradanja civilnih žrtava rata općine Gračanica.

U prisustvu porodica i rodbine civilnih žrtava rata, članova boračkih udruženja, općinskih predstavnika, građana i drugih, prisutnima su se obratili: predsjednik udruženja civilnih žrtava rata Sead Begović, općinski načelnik Nusret Helić i glavni imam Medžlisa IZ Gračanica Smajo ef. Mustafić.

 

Sva trojica su poslala jasnu poruku, da se ovakva mjesta moraju češće obilaziti i uz vjeru u bolje sutra, moliti Boga da se nikada nikome nešto slično ne ponovi.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti, prisutni su obišli i položili cvijeće i na mezar Adema Mustajbašića, prve civilne žrtve odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godine u Gračanici.OBILJEŽEN 15. MAJ, DAN CIVILNIH ŽRTAVA RATA OPĆINE GRAČANICA

Udruženje civilnih žrtava rata je izgradilo i spomenik za petnaestomjesečnu Đorđević Ivanu na Pravoslavnom groblju u Varoši čiji su grob takođe danas posjetile delegacije i odale počast.

 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.