.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

POZIV ZA NOMINOVANJE KANDIDATA ZA DODJELU NAGRADE „ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“

POZIV ZA NOMINOVANJE KANDIDATA ZA DODJELU NAGRADE „ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“ U toku je Poziv za nominovanje kandidata za učešće u javnom takmičenju za dodjelu nagrada“ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“ 2018. Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) po drugi put u Bosni i Hercegovini organizuje dodjelu nagrade uz podršku Ambasade Republike Češke, UNDP, GIZ, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

Namjera je ovom kampanjom svake godine promovisati korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju prirode i životne sredine u našoj zemlji sa željom da se pronađu preduzeća, gradovi/općine/opštine, NVO-e, fondacije, škole, obdaništa, pojedince, grupe građana i neformalne građanske inicijative koji uspješno promovišu prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i koji kao takvi mogu motivisati i druge. Nominovati mogu svi u svim kategorijama ili samo u nekim, jednog ili više kandidata po kategoriji za slijedeće kategorije:

 1. grad/općina/opština,

2. poslovni subjekti – preduzeća,

3. organizacije/nvo/fondacije,

4. škole/obdaništa,

5. građanka i građanin – pojedinci,

6. neformalne grupe građana (građanske inicijative).

Da biste nominovali svoj prijedlog, potrebno je da popunite prijavni obrazac (u prilogu ili preuzimanjem sa web stranice www.crp.org.ba), navedete naziv/ime i kontakt osobu grada/općine/opštine, preduzeća, NVO-a, fondacije, škole, obdaništa, građanke ili građanina i grupe građana, ukratko navedite primjere i opišite zašto baš njih nominujete.

Popunjen obrazac je potrebno poslati na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. rok za dostavu nominacija je 18.03.2018. godine do 24:00 sati pod nazivom NOMINACIJA ZA „ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS 2018.“

Nakon prikupljenih nominacija, po isteku definisanog roka, komisija će u svakoj od kategorija predložiti kandidate koji ispunjavaju navedene kriterije, nakon čega će biti otvoreno javno glasanje. Glasanje će se obavljati elektronski putem glasačke forme koja će biti postavljena na web i facebook stranicama CRP-a (www.crp.org.ba; www.facebook.com/crptuzla). Nagrade pobjednicima iz svake kategorije, će dodijeliti Ambasador Republike Češke u BiH nj.e. Jakub Skalnik, na svečanoj ceremoniji koja će ujedno biti i centralna manifestacija obilježavanja 22. aprila Dana planete Zemlje u Bosni i Hercegovini.

Poziv za prijavu

Prijavni obrazac za nominovanje kandidata

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.