.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANJU SA STUDENTIMA I UČENICIMA

Općinski načelnik Nusret Helić danas je potpisao ugovore sa učenicima i studentima koji su na osnovu Odluke Općinskog vijeća dobili stipendije u školskoj, odnosno akademskoj 2017/2018 godini.

Nakon provedene konkursne procedure i obrađenih zahtjeva, uslove za stipendiju ispunilo je 102 učenika i studenta. 

Na ovaj broj bit će dodane i stipendije koje prema Odluci Općinski načelnik dodjeljuje za specifična zanimanja, posebno nadarene učenike i studente, sportiste i sl.

 

I ove godine stipendije su se dodjeljivale u šest kategorija: boračke populacije, slabije materijalno stanje, nadareni učenici, deficitarna zanimanja i učenici generacije te za učenike i studente čiji su stambeni objekti stradali od posljedica prirodne nesreće.  

Visina stipendije na mjesečnom nivou za učenike iznosi 60, a za studente 120 KM.

U obrаćаnju studentimа  i učenicima nаčelnik Općine je istаkаo dа se lokalna vlast trudi da svake godine povećava broj odobrenih stipendija pa tako je i ove godine učinjeno. U odnosu na prošlu godinu bit će dodijeljeno desetak stipendija više.

„Ono što želim da zatražim je da budete dobri đaci, dobri studenti, da redovno završavate svoje obaveze u školi i fakultetu a mi pravimo još jedan iskorak, dakle, po završetku školovanja omogućavamo svim svršenim studentima da mogu obaviti volonterski rad.“, rekao je između ostalog načelnik Helić.

Načelnik je takođe pozvao sve učenike i studente da mu se obrate ukoliko imaju nekih drugih poteškoća te će on to nastojati riješiti koliko sredstva u budžetu budu dozvoljavala.

Isplata prvih stipendija najavljena je već za narednu sedmicu a za narednu godinu  planiraju se dodatna povećanja broja stipendija.POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANJU SA STUDENTIMA I UČENICIMA

 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.