.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

BOGATIM PROGRAMOM U GRAČANICI OBILJEŽEN DAN NEZAVISNOSTI BIH

BOGATIM PROGRAMOM U GRAČANICI OBILJEŽEN DAN NEZAVISNOSTI BIHProgram obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti BiH u Gračanici je započeo u srijedu, 28. februara polaganjem cvijeća na Centralnom spomen obliježju 1992.-1995. te Partizanskom spomeniku i spomen bisti Josipa Broza Tita.

Brojne delegacije nakon što su položile cvijeće i odale počast poginulim borcima uputile su se u Muzičku školu gdje je održana svečana akademija sa kulturno-umjetničkim programom.

Prigodan referat  izložio je Nihad Krajinović, predsjedavajući Općinskog vijeća Gračanica.

 

„1. mart 1992. godine upisan je u hiljadugodišnjoj historiji Bosne i Hercegovine kao dan njene konačne nezavisnosti, nezavisnosti koju je ubrzo i  svijet prihvatio kao činjenicu međunarodnim priznanjem naše zemlje. Ovim činom Bosna i Hercegovine svrstala se među 190 nezavisnih država u svijetu otvorivši novo poglavlje u svojoj historiji.“, rekao je između ostalog Krajinović.

1.mart je obilježen i izložbom slika simboličnog naziva „M4“ autora Nisada Hamzića, Enesa Kavgića i Gordane Mehmedović.

Obilježavanju Dana nezavisnosti pridružili su se i učenici Mješovite srednje škole Gračanica i gimnazije „Dr. Mustafa Kamarić“ koji su u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra priredili prigodan i zanimljiv program.

Program obilježavanja nastavljen je i u četvrtak održavanjem malonogometnog turnira u sportskoj sali „Luke“ a u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Gračanica.

Za petak, 02.mart u velikoj sali BKC-a, Vokalni ansambl je pripremio koncert „Jedna pjesma, hiljadu uspomena“.

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.