.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

DELEGACIJA O.Š. „DONJA ORAHOVICA“ U POSJETI NAČELNIKU

DELEGACIJA O.Š. „DONJA ORAHOVICA“ U POSJETI NAČELNIKUDelegacija osnovne škole „Donja Orahovica“ na čelu sa direktorom Asmirom Fazlićem te vijećnikom u Općinskom vijeću Gračanica, Vahidom Bajrićem posjetila je danas Općinskog načelnika Nusreta Helića.

Na sastanku koji je održan u Kabinetu općinskog načelnika razgovarali su o problemima sa kojima se ova škola susreće, posebno područna škola u naselju Rijeka. To se prije svega odnosi na sportsku salu, sportski poligon i sam objekat škole.

 

Vijeće roditelja, učenika i nastavnika zajedno sa vijećnikom Vahidom Bajrićem pokrenulo je inicijativu za poboljšanje uslova i kvalitete održavanja nastave i pripremilo projekte te traže podršku lokalne vlasti.

Načelnik Helić je podržao prisutne i istakao da Općina Gračanica iako to nije u njenoj nadležnosti ulaže sve napore kako bi škole na području općine imale uslove za kvalitetno održavanje nastave i tjelesnog odgoja.

U narednom periodu dogovorene su zajedničke aktivnosti i podrška načelnika u opremanju sportske sale i zamjeni stolarije na školi.

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.