.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

ZAPOČELA IMPLEMENTACIJA PROJEKTA „MOJE PRAVO NA IGRU I ZDRAVO ODRASTANJE“

U osnovnoj školi „Hasan Kikić“ u ponedjeljak  je započela implementacija projekta „Moje pravo na igru i zdravo odrastanje“ koji implementira  Sportski savez Općine Gračanica.

U ovaj projekat je uključeno 18 učenika iz osnovne škole „Hasan Kikić“  koji imaju poteškoće u razvoju.ZAPOČELA IMPLEMENTACIJA PROJEKTA „MOJE PRAVO NA IGRU I ZDRAVO ODRASTANJE“

Cilj  projekta je očuvati i unaprijediti zdravlje djece , pozitivno uticati na psihomotorni razvoj djece te usmjeriti ih ka ranom sticanju pozitivnih navika o zdravom načinu života.

 

Obzirom na sveobuhvatnost ciljeva projekta, projekat  „Moje pravo na igru i zdravo odrastanje“  je podijeljen u 3 izvedbene faze gdje će djeca tokom 15 radnih dana imati priliku da isprobaju gimnastičke pokrete, da nauče osnove sportskih igara kao što su košarka, odbojka i nogomet te se zabave kroz razne igre.

„Učenici  sa posebnim potrebama su kroz proces inkluzije uključeni u redovnu nastavu a samim tim i u tjelesni-zdravstveni odgoj ali svakako ovaj projekat koji je podržala Općina na prijedlog Sportskog saveza je jedna dodatna podrška u razvoju djece, odnosno u razvoju tjelesnog i zdravstvenog odgoja u školi“, rekao je Miralem Mejremić, direktor osnovne škole „Hasan Kikić“.

Načelnik općine, Nusret Helić je prisustvovao  jednom od časova kako bi pružio podršku kako za organizatore, tako i za učesnike.

„Želim da se zahvalim Sportskom savezu što je organizovao jedan ovakav projekat, a podrška nije bila uopšte upitna“, rekao je načelnik a kasnije obrativši se i učenicima dodao:   „Vi se danas lijepo zabavljate,a ja vam želim još puno ovakvih projekata kada je u pitanju fizička kultura i vjerujem da će Sportski savez učiniti sve da angažuje što više djece i mladih kroz ovaj projekat. „

Nakon takmičenja dviju ekipa u igrama, načelnik je učenicima podijelio zaslužene nagrade.

Projekat  „Moje pravo na igru i zdravo odrastanje“  je odobren od strane Općine po javnom pozivu.

Generalni pokrovitelj je Općinski načelnik.    

ZAPOČELA IMPLEMENTACIJA PROJEKTA „MOJE PRAVO NA IGRU I ZDRAVO ODRASTANJE“    

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.