.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

„MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM“ OBILJEŽEN U GRAČANICI

U foajeu BKC-a Gračanica danas 01.12.2017. godine, upriličeno je obilježavanje „Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom“.

Udruženje roditelja djece i mladih sa posebnim potrebama "Futura" je uz finansijsku podršku Općine Gračanica organizovalo izložbu pod nazivom „Srca osjećaju, ruke ostvaruju„  povodom obilježavanja dana osoba sa invaliditetom.

Nakon prigodne manifestacije koju su upriličili volonteri UG Futura te učenici gračaničkih osnovnih škola  izložbu je svečano otvorio općinski načelnik Nusret Helić.

 

„Osmijeh na licu svih učesnika u današnjem programu nas obavezuje da svi učinimo da sve, posebno osobe sa invaliditetom učinimo srećnijiim a malo treba da vratimo ovim osobama osmijeh na lice“, kazao je Načelnik.

Takođe je istakao da Općina pravi iskorake i da je posebno u toku ove godine  bilo više projekata za ove kategorije.

Na izložbi su učestvovali i svoj rad promovisali: JU OŠ “Hasan Kikić“ i „Druga osnovna škola“, Prihvatni centar „Duje“ Doboj Istok, Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS, Resursni centar za dijete i porodicu koji djeluje u sklopu SOS dječijeg sela Gračanica, Centar za djecu sa višestrukim smetnjama „Koraci nade“ iz Tuzle, „ANEA-mladi Gračanice“, Centar za mentalno zdravlje koji djeluje u Domu zdravlja Gračanica i Udruženje slijepih i slabovidnih osoba Gračanica.

 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.