.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

ZAVRŠEN TRODNEVNI NARODNI MUZIČKI FESTIVAL

U Gračanici je u nedjelju završen peti po redu Narodni muzički festival koji organizuje Umjetničko-obrazovni centar Gračanica.

Tokom tri dana festivala posjetioci su imali priliku da čuju izvođače UOC - članove Gradskog ansambla i škole muzike, Jakuba Džafića,  pogledaju nastupe kulturno-umjetničkih društava sa područja općine Gračanica i Doboj Istok  te nekoliko plesnih studija.

U petak, 03.novembra, u prepunoj sali BKC-a svoje umijeće i koreografije su pokazali članovi Gradskog ansambla Gračanica, dječijeg obdaništa „Naša djeca“, plesnog studija „El nur“ iz Lukavice, plesnog kluba „Rock step“ te gračanički muzičar i umjetnik Jakub Džafić. Ovo veče je nosilo naziv „Veče sevdaha i orijentalnog plesa“.

 

„Veče folklora i modernog plesa“ je održano u subotu a tu su učešće uzeli Folklorni ansambl UOC-a, Udruženje mladih „Sijedi krš“, UG „Jošak“ Piskavica, OKC „Bosna art“ Stjepan Polje, plesni klub „Rock step“, Elvira Aljić, Haris Dželilović i Azijada Mulalić.

Nedjelja, 05.novembar, je bila rezervisana za ljubitelje dječijeg stvaralaštva koji su uz aplauze ispraćali svaku tačku. Pored kulturno-umjetničkih društava učešće su uzeli i članovi udruženja Futura iz Gračanice te gosti iz Doboj Istoka.

Osnivač Narodnog muzičkog festivala Ekrem Ćurić rekao je da je ove godine publici ponuđen kvalitetniji izbor izvođača i zanimljivi sadržaji, s obzirom da je ovo peta godišnjica festivala. 

Generalni pokrovitelj ovog projekta je Općina Gračanica.

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.