.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

DELEGACIJA AMBASADE ČEŠKE U POSJETI OSNOVNOJ ŠKOLI „SOKO“

U petak je u osnovnoj školi Soko boravila delegacija  ambasade Republike Češke u BiH na čelu sa ambasadorom gdin.-om  Jakubom Skalnik povodom završetka projekta i puštanja u rad informatičke opreme i namještaja koji je finansirala Ambasada Češke u BiH.

Projekat nosi naziv „Opremanje škole namještajem i multimedijalnim sredstvima „ a vrijednost projekta je oko 17.000 KM.

Implementacijom ovog projekta stvoreni su bolji uslovi za rad i učenje svih učenika ove škole.

Direktor o.š.“Soko“, Nermin Zaketović je posebno bio zahvalan Ambasadi Češke na finansiranju ovog projekta.

„Inače naša škola je bila slabo opremljena kada je u pitanju namještaj i multimedijalna sredstva. Realizacijom ovog projekta naši učenici su u prilici da prate nastavu savremenim multimedijalnim sredstvima kao što to čine njihovi vršnjaci diljem svijeta“, rekao je direktor Zaketović.

 

Opremanje škole u Sokolu nije prvi projekat na području općine Gračanica koji finansira Ambasada Češke, ova ambasada je takođe finansirala i izgradnju dječijeg zabavnog parka u centru grada te  dječijeg igrališta uz obdanište na Lamelama kao i neke druge projekte.

Ambasador Češke u BiH, Jakub Skalnik je ovim povodom rekao: „Mi smo ovdje u prilici otvorenja projekta koji je finansirala Ambasada Češke u Sarajevu. Mi smo finansirali ovu opremu za školu, za obrazovanje i sretni smo da možemo pomoći.“

Napominjemo da je ambasador Skalnik nedavno boravio u službenoj posjeti Gračanici gdje su on i načelnik općine, Nusret Helić razgovarali o mogućnostima finansiranja novih projekata na području naše općine.

 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.