.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O NACRTU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA

Juče je u multimedijalnoj sali Općine sa početkom u 17:00 sati održana Javna rasprava o nacrtu  izmjena i dopuna Regulacionog plana " Radna zona I,II i III" Gračanica - prva faza istok.

Ovoj javnoj raspravi prisustvovali su predstavnici Tehno biro-a, šefovi službi , predsjedavajući OV , vlasnici parcela obuhvaćenih ovim Regulacionim planom, mediji i ostali građani.

Inicijatori izmjene Regulacionog plana koji je usvojen još 2008.godine bile su kompanije koje kreću u proces reinvestiranja i kojima treba više prostora za proizvodne hale i pogone.

Nakon što je na junskoj sjednici Općinskog vijeća usvojen Nacrt Regulacionog plana, a nešto ranije i Prednacrt sljedeći korak je bio organizovanje Javne rasprave.

 

Nacrt plana je prezentovan prisutnima od strane nosioca izrade plana "Tehno biro" doo Tuzla.

Jasmin Halilović se obratio u ime nosioca izrade, dao kratka objašnjenja te istakao posebno zadovoljstvo što se veliki broj građana odazvao na Javnu raspravu.

Vlasnici parcela i drugi građani su nakon objašnjenja gdina Halilovića i Aide Hodžić,  šefice Službe za prostorno uređenje, geodetske i imovinsko-pravne poslove dali nekoliko svojih konstruktivnih prijedloga nakon čega je i sa njihove strane podržan ovakav  Regulacioni plan.

Svi građani koji nisu bili u prilici prisustvovati ovoj Javnoj raspravi svoje primjedbe, prijedloge i sugestije mogu dostaviti Službi u pisanoj formi , te na taj način  dati doprinos u rješavanju  ovog važnog prostora za dobrobit  svih građana i vlasnika  pacela na ovom prostoru.

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.