.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

ZAVRŠENA GRADNJA LJETNE BINE U MZ PISKAVICA

U mjesnoj zajednici Piskavica završena je implementacija projekta izgradnje ljetne bine.

Ovaj projekat se provodio preko UG „Jošak“, a u sklopu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“. 

Objekat će pored prostora za izvođenje kulturno-umjetničkog programa, poslužiti i u druge korisne svrhe, u sklopu kojeg su izgrađene svlačionice, kupatila i sanitarni čvorovi, čime je  olakšano održavanje sportskih turnira, po čemu je ova mjesna zajednica veoma poznata, jer se nalazi u vrhu malog fudbala u Općini Gračanica.

Bitno je napomenuti da Općina Gračanica ovaj projekat, ali i sve ostale koji se realizuju u njenih šest mjesnih zajednica, koje su uključene u projekat  Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH, sufinansira s 30% novčanih sredstava.

 

Svečano otvaranje ljetne bine je najavljeno za petak, 18.08.2017. godine kada počinje i manifestacija „Dani Piskavice 2017“.

Nakon provedbe ovog, po redu drugog projekta, očekuju se i naredni koji će u znatnoj mjeri doprinijeti boljem i lakšem životu mještana ove mjesne zajednice.

Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM,  a sprovodi ga  Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Cilj projekta je povećanje demokratskog i direktnog učešća građana Bosne i Hercegovine u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti općinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na nivou mjesnih zajednica. 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.