.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

NAČELNIK UGOSTIO DELEGACIJU IZ GRADA OMIŠLJA

NAČELNIK UGOSTIO DELEGACIJU IZ GRADA OMIŠLJAU kabinetu Općinskog načelnika, u petak (07.07.) je upriličen prijem za četveročlanu delegaciju iz susjedne države Hrvatske, na čelu sa načelnicom Grada Omišlja sa otoka Krka Mirelom Ahmetović.

Povod ove posjete je bio Internacionalni festival folklora koji se održao 08.jula 2017. godine u MZ Babići na platou izletišta Vis.

 

Prijem u kabinetu Načelnika općine Gračanica inicirao je Edin Šehić predsjednik Udruženja mladih Sijedi Krš Babići koje je i domaćin delegaciji iz Općine Omišalj, a načelnik Nusret Helić u razgovoru je istakao kako se nada i sljedećim susretima i međusobnim posjetama.


„Prvi dojmovi su takvi, da su to, iako veličinom različite Općine ipak onim finansijskim potencijalom i ciljevima koje imamo, a to je naravno dobrobit naših stanovnika, su potpuno jednake i ja vjerujem da ćemo imati na čemu surađivati i da ćemo vrlo skoro ostvariti i budući susret koji će se više temeljiti na razgovoru i konkretnijoj saradnji nego što je to danas samo upoznavanje“ , rekla je načelnica Omišlja, Mirela Ahmetović.

Načelnik Helić je takođe istakao da se nada da će saradnja iz kulturne preći u neku drugu te da će se otvoriti putevi saradnje između ove dvije Općine.

Korjeni načelnice Ahmetović potiču iz Bosne i Hercegovine tačnije iz Podrinja ali ona lično malo poznaje ove krajeve stoga joj ova i slične posjete koriste i za bolje upoznavanje naroda od kojeg potječe.

Posjeta gostiju nastavljena je obilaskom grada, upoznavanjem sa historijskim i kulturnim spomenicima, a prigodan historijski čas u Muzejsko zavičajnoj zbirci u BKC- u Gračanica održao je magistar Edin Šaković.

Za subotu je organizirana i posjeta gračaničkim preduzećima.

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.