.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

SVEČANO OTVOREN PROŠIRENI PROIZVODNO-LOGISTIČKI OBJEKAT FIRME „RPC SUPERFOS“

Danas je upriličeno svečano otvaranje proširenog i adaptiranog proizvodno-logističkog objekta firme „RPC Superfos“.

Svečanosti otvorenja su, osim vlasnika Jean Scandella regionalnog direktora „RPC Superfos“ Jugoistočne Evrope, glavnog i izvršnog direktora „RPC Superfos“  Renea Valentina i uposlenika firme prisustvovali i Općinski načelnik Nusret Helić, Predsjedavajući Općinskog vijeća Nihad Krajinović, kao i predstavnici ambasade Velike Britanije, privrednici i drugi gosti.

Firma RPC Superfos proširila je svoje kapacitete za 8000 m2, što je dva puta više prostora nego što su imali ranije.  Riječ je o investiciji vrijednoj cca 6 miliona KM, koja se desila u samo dvije godine nakon dolaska RPC-a u BiH.

Direktor „RPC Superfos Balkan“, Suad Helić istakao je da bi ovaj prošireni i adaptirani objekat trebao omogućiti optimalniji rad uposlenicima ove kompanije, smanjiti rizik od budućih poplava, sigurnije snadbijevanje za njihove kupce, kao i stvoriti mogućnost za dodatni rast i razvoj, te otvaranje novih radnih mjesta.

„Sretni smo što ovom investicijom ne razvijamo samo interes naše kompanije nego i interes lokalne zajednice, kantona i države“, rekao je u svom govoru direktor Helić.

Načelnik općine se takođe obratio prisutnima: „ Zahvaljujući poduzetničkoj smjelosti, odvažnosti i mukotrpnom radu firme „RPC Superfos“ kao i drugim firmama koje šire kapacitete, danas iz Gračanice šaljemo poruku optimizma, ohrabrenja i vjere u bolje sutra. Zahvaljujem svim privrednicima koji se bore na očuvanju radnih mjesta i otvaranju novih, te ih pozivam da investiraju u općinu Gračanica, samostalno ili kroz javno-privatno partnerstvo sa općinom. Vrata općine su za sve dobre ideje uvijek otvorena.“

Prošireni proizvodno-logistički prostor „RPC Superfos“, simboličnim presjecanjem vrpce su otvorili: Jean Scandella regionalni direktor „RPC Superfos“ Jugoistočne Evrope, glavni i izvršni direktor „RPC Superfos“  Rene Valentin i načelnik Gračanice Nusret Helić nakon čega je upriličen obilazak proširenog pogona.

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.