.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

OTVOREN GRAČANIČKI SAJAM „GRAPOS EXPO 2017“


Juče je u Gračanici otvoren 8. po redu Međunarodni sajam poduzetništva i obrta Grapos-Expo 2017.g. koji traje od 18. do 21. aprila.

Na svečanosti otvaranja prisutnima se prvi obratio direktor sajma, Nedžad Nuhanović koji je kazao: „Činjenica da su se Sajmu odazvale 324 kompanije, iz drvnog i metalskog sektora, turizma, obrta i građevinarstva, ali i drugih djelatnosti, govori da se Gračanica približava vodećem privrednom sajmu ovog dijela Evrope" rekao je Nuhanović.

 

Prema njegovim riječima na ovom sajmu proizvode i usluge nudi više od 324 izlagača iz BiH i inostranstva a tehnički je projektovan na 10.000 kvadratnih metara, od čega je 6000 kvadratnih metara zatvorenog prostora.

Pored direktora Sajma prisutnima su se obratili medijski pokrovitelj, Senad Hadžifejzović (FACE TV), općinski načelnik  Nusret Helić, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i Bakir Izetbegović, član predsjedništva BiH. Oni su čestitali domaćinima na organizaciji i pružili punu podršku ovakvom načinu promocije privrede, pogotovo kada je u pitanju gračanička privreda.

Član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je izrazio zadovoljstvo da se u Gračanici vodi briga o onome što je za napredak države najbitnije i istakao da su mala i srednja preduzeća kojima je sajam posvećen okosnica takvog razvoja

Govoreći o ovogodišnjem Sajmu, općinski načelnik je naglasio da je sretan što će Gračanica u naredna tri dana biti centar poduzetništva u našoj zemlji te domaćin mnogim visokim gostima, privrednicima iz BiH i iz inostranastva. „Održavajući živim jedan ovakav događaj sve ove godine potvrđujemo da gračanički biznis ne posustaje pred preprekama i da je iz godine u godinu jači i stabilniji“ kazao je Načelnik.

Dodao je da će jasni ciljevi i visoki standardi kvaliteta biti vodilja i u organizaciji narednih sajmova.

 

Nakon svečanog otvaranja i presijecanja vrpce, član prdsjedništva BiH, premijer TK, visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko i općinski načelnik su sa delegacijama obišli izlagače i upoznali se sa bogataom ovogodišnjom sajamskom ponudom.

Svečanosti otvorenja Sajma prisustvovale su mnoge visoke zvanice,  diplomatski predstavnici, ministri, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore sa saradnicima, čelnici kantonalnih i federalnih obrtničkih i privrednih komora, izlagači, građani i posjetioci.

U okviru Sajma održana je i panel diskusija na temu „Poslovno okruženje u funkciji razvoja poduzetništva malih i srednjih preduzeća". Na diskusiji je učešće uzeo i Načelnik Nusret Helić.

Gračanica će u naredna tri dana biti centar poduzetništva u BiH a sajam će biti otvoren do petka, 21. aprila od 10 do 20 sati.

 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.