.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

KONKURS ZA NAJBOLJI LIKOVNI I LITERARNI RAD NA TEMU „25.05.1992.- SRCE, PONOS, INAT I USTRAJNOST SVIH PATRIOTA OPĆINE GRAČANICA“

Povodom 25. maja, Dana odbrane općine Gračanica,

Općinski načelnik raspisuje

KONKURS

za najbolji likovni i literarni rad na temu

 „25.05.1992.- SRCE, PONOS, INAT I USTRAJNOST SVIH PATRIOTA OPĆINE GRAČANICA“

Ovim konkursom želimo ponukati mlade generacije da bolje razumiju vječno opredjeljenje ovog grada za nepokolebljivu borbu i očuvanje temeljnih ljudskih vrijednosti na kojima počiva napredni svijet. Pouke i poruke ovog datuma ima snagu zavjeta i obaveze da se ne zaborave oni koji su pali za domovinu, ali istovremeno one moraju biti zavjet sadašnjim i budućim generacijama  da brane sve one vrijednosti za koje su njihovi najbliži dali svoje živote.

Pravo učešća na konkursu imaju učenici osnovnih i srednjih škola na području općine Gračanica za likovni rad i učenici srednjih škola za literalni rad.

Komisija će odabrati tri najbolja rada, za koje su obezbijeđene novčane nagrade.

 

Radovi se podnose Službi za upravu, društve djelatnosti, boračko-invalidsku zaštiti i zajedničke poslove u Centu za pružanje usluga građanima do ponedjeljka 15.05.2017. godine.

Format u kom se predaje likovni rad mora biti A3 ( blok broj 5) a tehnika je slobodna.

Na poleđini radova potrebno je napisati lične podatke: ime i prezime, datum i mjesto rođenja, naziv škole, razred i broj telefona.

Proglašenje najboljih radova i dodjela nagrada obavit će se na Svečanoj akademiji povodom obilježavanja 25. maja, Dana odbrane općine Gračanica, 25.05.2017.g. u BKC-u Gračanica.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 035 700 802 ili 035 700 818. 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.