.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

OPĆINA GRAČANICA DODJELILA JOŠ 18 STIPENDIJA ZA STUDENTE I UČENIKE

OPĆINA GRAČANICA DODJELILA JOŠ 18 STIPENDIJA ZA STUDENTE I UČENIKE U kabinetu općinskog načelnika 16.03.2017. godine upriličeno je potpisivanje preostalih  ugovora za stipendiranje učenika srednjih škola i studenata za školsku, odnosno akademsku 2016/2017 godinu.

Riječ je o stipendijama  koje se prema odlukama Općinskog Načelnika i Općinskog vijeća dodjeljuju za učenike i studente specifičnih zanimanja, inovatore, izuzetno nadarene i za  učenike i studente koji su u konkursu ostvarili  isti broj bodova  te u kategoriji „Socijalno ugroženi“. Dodijeljeno je 18 stipendija za učenike i studente od kojih dvije stipendije Načelnik daje iz ličnih sredstava.

 

Visina stipendije na mjesečnom nivou za učenike iznosi 60 KM a za studente 120 KM. Stipendije će se dodjeljivati 10 mjeseci, a već u narednim danima se očekuju i prve uplate.

U odnosu na prošlu godinu broj stipendija je u porastu te je u konačnici dodijeljeno preko 110 stipendija.OPĆINA GRAČANICA DODJELILA JOŠ 18 STIPENDIJA ZA STUDENTE I UČENIKE

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.