.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

ODRŽAN START UP SASTANAK „KRENI“

Danas je u Multimedijalnoj sali Općine Gračanica održan radni sastanak u sklopu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ u kojem je i naša Općina.

Radnom sastanku su prisustvovali predstavnici lokalne vlasti, predsjednici i članovi Udruženja, učenici Gimnazije i Mješovite srednje škole, profesori i privrednici te zainteresovani građani Općine Gračanica.

Na sastanku je bio predočen projekat – Start-up dan „Kreni“ koji se održava u Tešnju, 18.03.2017. u organizaciji UNDP-a i Networks Fondacije na kome će prisutvovati predstavnici jedinica lokalne samouprave, građani Tešnja, Gračanice, Petrova, te vodeći akteri iz različitih područja društveno odgovornog poslovanja ali i poduzetnici, inovatori, kreatori i dr.

 

Preko live-streama se javila Bojana Škrobić Omerović, jedan od osnivača “Networks” centra u Sarajevu koja je dala potrebne informacije za subotnji događaj.

Na Start-up danu „Kreni“ u Tešnju zainteresovani će imati priliku da svoju društveno korisnu ideju iz bilo koje oblasti prezentuju. Učesnici ovog projekta će imati priliku predstaviti svoje društveno odgovorne ideje iz različitih oblasti kako bi pomogli svojoj zajednici. Uz pomoć stručnjaka koji podstiču društveni razvoj, kreiraju poslovna rješenja i posjeduju znanje, vještine i kontakte koji utiču na ekonomske promjene u BiH, osobe sa najboljim idejama će imati priliku da dobiju savjete kako da na najbolji način projekti budu integrisani u njihovim zajednicama.

Najbolje tri ideje će biti nagrađene a neke će imati priliku da budu i finansirane.

Svi zainteresovani građani iz Općine Gračanica koji žele prisustvovati ovom događaju i imaju ideje koje bi bile u funkciji razvoja i boljeg života u Općini pozivaju se da prisustvuju ovom događaju koji se dešava u prostorijama hotela „Villa Ukus“ u Tešnju.

Autobus kreće u subotu u 8.00 sati ispred zgrade Općine a prijavu ili više informacija možete dobiti na broj telefona 035 700 832.

Start-up dan je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Cilj projekta je povećanje demokratskog i direktnog učešća građana Bosne i Hercegovine u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti općinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na nivou mjesnih zajednica. 125 mjesnih zajednica i 23 jedinice lokalne samouprave širom zemlje učestvovati će u prvoj fazi projekta, čime će se doprinijeti poboljšanju kvalitete života 300.000 ljudi širom zemlje.

Budi dio rješenja, tvoja ideja može da pokrene zajednicu!

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.