.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

DANAS PRIJE VREMENA ZATVOREN SAJAM PODUZETNIŠTVA I OBRTA GRAPOS-EXPO 2015

DANAS PRIJE VREMENA ZATVOREN SAJAM PODUZETNIŠTVA I OBRTA GRAPOS-EXPO 2015Pod pritiskom desetina inspektora koji su od jutros, ali i od samog otvorenja Sajma GRAPOS-EXPO 2015 u utorak 21.04.2015. godine, konstantno prisutni na sajmištu, direktor  Nedžad Nuhanović je danas u 12.25 privremeno zatvorio sajam.

Općinski načelnik u svojstvu domaćina i suorganizatora izrazio je duboko žaljenje što se jedan ovako značajan događaj za privredu ne samo Gračanice nego i cijele regije završio na ovakav ružan način. Izrazio je uvjerenje da je cijeli događaj i sav ovaj pritisak od strane nadležnih inspekcija iskonstruisan  i da bi bilo sramno ako iza toga stoji namjera da se obezvrijedi gračanička privredna aktivnost, nastojanja lokalne zajednice da pruži podršku razvoju i napretku privrede, te da se u javnost pošalje ružna slika i pokvari poznati imidž ove sredine kao poduzetne i razvojno orijentisane. Naglasio je da podržava činjenicu da inspektori treba da rade svoj posao, ali da se nikako ne slaže sa načinom  i vremenom djelovanja na gračaničkom sajmu.

Iznenađeni i razočarani ovakvim razvojem događaja i odnosom države prema privredi , izlagači su spontano izašli pred sajmište da pruže podršku organizatoru i izraze svoje negodovanje prijevremenim završetkom sajma i prije svega zbog načina na koji se želi obezvrijediti privreda.

Razočarenje nije krio ni direktor sajma Nedžad Nuhanović koji je od otvorenja sajma na udaru inspekcija i koji kaže da za vrijeme njegovog  25-ogodišnjeg bavljenja ovim poslom ovakav slučaj nije zabilježen nigdje u Evropi.

Nije potpuno jasan ovakav razvoj događaja na gračaničkom sajmu, prvenstveno ako se ima u vidu stalno potenciranje podrške razvoju privrede sa svih nivoa vlasti, podrška koju su izrazile brojne visoke delegacije tokom prethodna tri dana sajma,  imidž koji je tokom ovih šest godina izgradio sajam GRAPOS-EXPO kao respektabilna sajamska manifestacija čiji je cilj upravo djelovanje u službi promocije privrede općine Gračanica, ali i činjenica da ovakav scenario nije zabilježen na drugim sajmovima u Bosni i Hercegovini.

Obraćajući se prisutnim medijima Načelnik je kazao kako će biti teško, ali da lokalna zajednica i organizator neće dozvoliti da se imidž Gračanice kao poduzetne sredine pokvari na ovakav način i kako će učiniti sve da se popravi učinjena šteta i nastavi sajamska tradicija.

Sajam GRAPOS-EXPO će živjeti i preživjeti zahvaljujući poduzetnicima i svima onima koji su bili dio ovog projekta.

 

 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.