.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

OTVOREN 6. MEĐUNARODNI SAJAM PODUZETNIŠTVA I OBRTA GRAPOS-EXPO 2015

OTVOREN 6. MEĐUNARODNI SAJAM PODUZETNIŠTVA I OBRTA GRAPOS-EXPO 2015Danas je u Gračanici otvoren 6. po redu Međunarodni sajam poduzetništva i obrta Grapos-Expo 2015.g. koji traje od 21. do 24. aprila. Na svečanom otvaranju prisutnima se prvi obratio direktor sajma, Nedžad Nuhanović a nakon direktora za govornicom su se našli Općinski načelnik  Nusret Helić, NJ.E. madam Claire Bodonyi, ambasadorica Francuske u BiH, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, te Amir Zukić, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta kome je pripala čast da Sajam i proglasi otvorenim.

Govoreći o ovogodišnjem Sajmu, direktor Nuhanović je napravio poveznicu sa prethodnim sajmovima i uvrdio da se svake godine povećava nivo kvaliteta o čemu svjedoči povjerenje izlagača i posjetilaca čiji se broj iz godine u godinu povećava. Prema njegovim riječima ove godine na Sajmu izlaže 299 izlagača, na 5.000 m² zatvorenog i 15.000 m² otvorenog prostora, a očekuje se preko 20.000 posjetilaca.

OTVOREN 6. MEĐUNARODNI SAJAM PODUZETNIŠTVA I OBRTA GRAPOS-EXPO 2015U svom obraćanju Općinski načelnik je naglasio da je sretan što održavajući živim jedan ovakav događaj sve ove godine potvrđujemo da gračanički biznis ne posustaje pred preprekama i da je iz godine u godinu jači i stabilniji. Naglasio  je da je cilj postavljen 2010. godine da se Gračanica pozicionira kao međunarodni centar promocije poduzetništva i lider u kvalitetu organizacije sajmova gotovo i ostvaren. Dodao je da će jasni ciljevi i visoki standardi kvaliteta biti nit vodilja i u organizaciji narednih sajmova.

U svojim obraćanjima NJ.E. ambasadorica R Francuske u BiH, Premijer TK i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta, čestitali su na organizaciji i pružili punu podršku ovakvom načinu promocije privrede, pogotovo kada je u pitanju gračanička privreda koja je svoj uspjeh dokazala na mnogim poljima i izvan granica naše zemlje.

OTVOREN 6. MEĐUNARODNI SAJAM PODUZETNIŠTVA I OBRTA GRAPOS-EXPO 2015Nakon svečanog otvaranja i presijecanja vrpce, Općinski načelnik i direktor Sajma su sa delegacijama obišli izlagače i upoznali se sa ovogodišnjom sajamskom ponudom.

Svečanosti otvorenja Sajma prisustvovale su mnoge visoke zvanice,  diplomatski predstavnici, ministri, predsjednik Hrvatske obrtničke komore sa saradnicima, čelnici kantonalnih i federalnih obrtničkih i privrednih komora, izlagači, građani i posjetioci.

Sajam će biti otvoren do petka, 24. aprila od 10 do 20 sati, osim petka kada će biti otvoren do 18 sati. 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.