.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

6. SAJAM GRAPOS-EXPO U GRAČANICI OD 21. DO 24. APRILA

6. SAJAM GRAPOS-EXPO U GRAČANICI OD 21. DO 24. APRILAOd 21. do 24. aprila u Gračanici će biti održan 6. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta „GRAPOS-EXPO 2015“. Sajam na istoj lokaciji kao i ranijih godina organizuju BOMS-expo i Općina Gračanica, uz sponzorstvo BH Telecoma, Kovan - Eko line i HST CNC technik, te uz pokroviteljstvo Vijeća ministara BiH, Vlade FBiH i Vlade TK.

Cilj organizacije sajma je prvenstveno promocija i afirmacija domaće i privrede iz okruženja. Od 2010. godine kada je organizovan prvi sajam pa do danas, zahvaljujući visokim nivou organizacije i visokim standardima kvaliteta, sajam je izrastao u respektabilnu manifestaciju interesantnu ne samo domaćim, nego i mnogobrojnim stranim izlagačima. O tome najbolje govori podatak da se ove godine očekuje preko 300 izlagača i 20.000 posjetilaca.  Sajam se organizuje na 5.200 m² zatvorenog i 15.000 m² otvorenog prostora.

I ove godine izlagače i posjetioce očekuju vrhunska organizacija i ponuda. Prema riječima direktora sajma Nedžada Nuhanovića, pripreme teku bez problema, a u ponudi će biti niz zanimljivih sajamskih i vansajamskih sadržaja. U konferencijskom dijelu sajma govorit će se o aktuelnim i zanimljivim temama iz oblasti privrede, poslovanja i stranih investicija. Posebna pažnja bit će posvećena energetskoj efikasnosti i Akcionom planu energetski održivog razvoja općine Gračanica koji je nedavno usvojen od strane Općinskog vijeća u okviru projekta Remida. 

Radno vrijeme sajma je od 10 do 20 sati, osim posljednjeg dana kada će biti otvoren do 18 sati. 

 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.