.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

SVEČANIM AKTIVNOSTIMA OBILJEŽEN 7. APRIL, DAN OSLOBOĐENJA GRAČANICE U DRUGOM SVJETSKOM RATU

SVEČANIM AKTIVNOSTIMA OBILJEŽEN 7. APRIL, DAN OSLOBOĐENJA GRAČANICE U DRUGOM SVJETSKOM RATUDan oslobođenja Gračanice u Drugom svjetskom ratu obilježen je juče nizom svečanih aktivnosti.

Polaganjem cvijeća na Centralno spomen-obilježje poginulim borcima/šehidima i civilnim žrtvama odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. u parku ispred Općine, te na    Spomen-kosturnicu borcima NOR-a i Spomen-bistu Josipa Broza Tita u gradskom parku, odata je počast svima onima koji su svoje živote ugradili u odbranu i očuvanje Bosne i Hercegovine.

Nakon polaganja cvijeća, u Sali Muzičke škole u Gračanici održana je Svečana akademija na kojoj je Općinski načelnik Nusret Helić pročitao svečani referat. Čestitajući Dan oslobođenja  podsjetio na važnost očuvanja antifašističke tradicije i tekovina 7. aprila, ukazao na aktuelni momenat u državi i društvu, te dao upute za buduće djelovanje u cilju unapređenja zajednice u kojoj živimo.

Nakon svečanog referata o temi fašizma i antifašizma na ovim prostorima govorio je književnik i novinar iz Tuzle Zlatko Dukić.

SVEČANIM AKTIVNOSTIMA OBILJEŽEN 7. APRIL, DAN OSLOBOĐENJA GRAČANICE U DRUGOM SVJETSKOM RATUTokom svečane akademije upriličeno je i proglašenje najboljih radova na općinskom literarnom konkursu za učenike srednjih škola na temu: 7. april – Dan oslobođenja Gračanice u Drugom svjetskom ratu, dodjela priznanja i nagrada i čitanje prvonagrađenog rada. Prvu nagradu osvojila je Amila Širbegović, učenica Gimnazije „Dr. Mustafa Kamarić“, drugu nagradu Amar Bajić, učenik Mješovite srednje škole i treću nagradu Aida Hajdić, učenica Mješovite srednje škole Gračanica.

U muzičkom dijelu programa nastupili su profesori Muzičke škole u Gračanici.

Obilježavanje 7. aprila počelo je juče Književnim klubom „Muhamed Seid Mašić“ u Biblioteci „Dr. Mustafa Kamarić“.

 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.