.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

GIMNAZIJALCI IZ BELGIJE POSJETILI OPĆINU GRAČANICA

GIMNAZIJALCI IZ BELGIJE POSJETILI OPĆINU GRAČANICADanas su u okviru programa razmjene učenika srednjih škola, kojeg pod imenom "Latinska ćuprija" realizira Fondacija SHL (Schüler Helfen Leben), Općinu Gračanica posjetili učenici jezičke gimnazije iz belgijskog grada Menena. Riječ je o 23 učenika i dva profesora koje su ugostili učenici i profesori Srednje medicinske škole u Gračanici.

Na prijemu koji je organizovan u multimedijalnoj sali u novoj zgradi Općine, Općinski načelnik Nusret Helić upoznao je goste sa karakteristikama općine Gračanica, njenom historijom, znamenitostima, privrednim, turističkim i drugim potencijalima i planovima za budućnost. Poželio je dobrodošlicu i naglasio da je ovo odlična prilika da Gračanica i Gračanlije pokažu gostoprimstvo i prijateljstvo i na taj način pošalju lijepu sliku o svom gradu. U okviru prijema prikazan je i kratki film o Gračanici.

GIMNAZIJALCI IZ BELGIJE POSJETILI OPĆINU GRAČANICATokom osmodnevne posjete Gračanici, osim Općine Gračanica učenici su posjetili i Zavičajnu zbirku, a planiran je obilazak i drugih znamenitosti općine Gračanica, kao i nekoliko posjeta koje imaju za cilj upoznavanje sa znamenitostima naše zemlje. Takođe, u okviru posjete planirani su zajednički kulturno-umjetnički programi, te učeničke radionice.

Treba napomenuti da je odlazak učenika Srednje medicinske škole Gračanica Kenana  Hasića na učeničku razmjenu u Belgiju podržao i Općinski načelnik, pružajući na taj način podršku cjelokupnom projektu.

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.