.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

U GRAČANICI OBILJEŽEN DAN NEZAVISNOSTI BiH

U GRAČANICI OBILJEŽEN DAN NEZAVISNOSTI BiHDan nezavisnosti BiH obilježen je danas u Gračanici nizom svečanih aktivnosti. Nakon što su općinske delegacije, delegacije boračkih i drugih udruženja, političkih partija i građana položile cvijeće i odale počast na Centralnom spomen-obilježju poginulim borcima/šehidima i civilnim žrtvama odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995., Spomen-kosturnici borcima NOR-a i Spomen-bisti Josipa Broza Tita, upriličena je Svečana akademija u sali Muzičke škole u Gračanici.

U svečanom referatu predsjedavajući Općinskog vijeća Gračanica Edin Ibrišević podsjetio je na vrijednosti ovog datuma za sve građane Bosne i Hercegovine, naglašavajući da su se pored svih nedaća koje su nas zadesile u daljoj i skorijoj prošlosti građani BIH i naše općine u godini iza nas suočili i sa katastrofalnim elementarnim nepogodama, ali da moraju biti ponosni na svoju domovinu i sve historijske napore na očuvanju njene opstojnosti. Dodao je da je upravo zbog svih događaja koji su nas pratili neophodno stalno jačanje zajedništva, pogotovo uz ovakve datume, te čestitao 1. mart, Dan nezavisnosti BiH.

U GRAČANICI OBILJEŽEN DAN NEZAVISNOSTI BiHU umjetničkom dijelu programa nastupili su učenici Gimnazije „Dr. Mustafa Kamarić“ i Ekrem Ćurić ispred Umjetničkog muzičkog centra.

Nakon svečane akademije u foajeu BKC-a Gračanica otvorena je izložba slika, ručnih radova i rezbarenih predmeta članova BZK „Preporod“ Gračanica. 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.