.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

POTPISANI UGOVORI SA STIPENDISTIMA

POTPISANI UGOVORI SA STIPENDISTIMAOpćinski načelnik Nusret Helić danas je potpisao ugovore sa učenicima i studentima koji su na osnovu odluke Općinskog vijeća dobili stipendije u školskoj, odnosno akademskoj 2014/2015 godini.

Nakon provedene konkursne procedure i obrađenih 182 zahtjeva, uslove za stipendiju ispunilo je 82 učenika i studenata. Na ovaj broj bit će dodane i stipendije koje prema odluci Općinski načelnik dodjeljuje za specifična zanimanja, posebno nadarene učenike i studente, sportiste i sl., tako da bi u konačnici trebalo biti dodijeljeno oko 90 stipendija. Ove godine je pored uobičajenih pet kategorija: boračke populacije, slabije materijalno stanje, nadareni učenici, deficitarna zanimanja i učenici generacije, dodana i posebna kategorija koja se odnosi na učenike i studente čiji su stambeni objekti stradali od posljedica prirodne nesreće.  Visina stipendije na mjesečnom nivou za učenike iznosi 60, a za studente 120 KM.

POTPISANI UGOVORI SA STIPENDISTIMAOpćinski načelnik Nusret Helić je obraćajući se prisutnim učenicima, studentima i njihovim roditeljima, izrazio svoje zadovoljstvo činjenicom da uprkos teškoćama koje su nas pratile tokom 2014. godine ovako veliki broj mladih ima priliku da dobije stipendiju, te da je i za narednu godinu planiran sličan iznos u budžetu. Prema njegovim riječima, obaveza stipendista je da postižu dobre rezultate, a obaveza Općine je da prve stipendije isplati već početkom januara i da ih redovno isplaćuje.

Iskoristio je priliku da svima poželi sretnu novu 2015. godinu, uz želju da bude bolja od prethodne i da nam donese više lijepih trenutaka. Svim stipendistima poželio je da nakon završenog školovanja dobiju željeno zaposlenje.

 

 

 

 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.